home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Εκδήλωση για την Προώθηση της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση

Η θετική επίδραση που έχει το πρόγραμμα «Initiation» στην καλλιέργεια της κουλτούρας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
Εκδήλωση για την Προώθηση της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση

Για τη θετική επίδραση που έχει το πρόγραμμα «Initiation» στην καλλιέργεια της κουλτούρας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τόσο σε μαθητές όσο και σε επιχειρήσεις μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου «Initiation» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου στην Τρίπολη.

Κατά την τοποθέτησή του ανέφερε πως τα οφέλη της διδασκαλίας ενός μαθήματος, στα σχολεία, κοινωνικής επιχειρηματικότητας –καινοτομίας –προστασίας του περιβάλλοντος θα εξελίξουν τους μαθητές σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματία που σκοπό δεν θα έχει μόνο το κέρδος αλλά και τη συνεισφορά του στην κοινωνία και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Οι καινοτόμες προτάσεις είναι αυτές που διευρύνουν τα μονοπάτια της δημιουργικότητας και των επενδύσεων. Είναι αυτές που αλλάζουν τα δεδομένα, πάντα προς όφελος της παραγωγικότητας, της απασχόλησης και των κοινωνιών στις οποίες απευθύνονται» είπε χαρακτηριστικά.

«Επειδή θεσμικά το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του Νομού μεριμνά για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, ενδεικτικά αναφέρω την υλοποίηση μαθητικών διαγωνισμών με τα σχολεία της Αρκαδίας και την οικονομική στήριξη μας σε νέες καινοτόμες εφαρμογές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και να ακούσουμε τους μαθητές της 3ης γυμνασίου του Τρίτου Γυμνάσιου Τρίπολης, να μας παρουσιάζουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες».

Εκδήλωση για την Προώθηση της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση
Εκδήλωση για την Προώθηση της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση // ΦΩΤΟ: Επιμελητήριο Αρκαδίας

Τέλος, υπογράμμισε ότι, «Το Επιμελητήριο Αρκαδίας βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους ανθρώπους, αλλά και στους μαθητές που με τις καινοτόμες ιδέες τους και το πείσμα τους διεκδικούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον επιχειρηματικό στίβο». 

Το πρόγραμμα «Initiation» στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα Λύκεια και στην παροχή κινήτρων ώστε οι νέοι να προσανατολιστούν περισσότερο προς την κοινότητα, προσδοκώντας στην ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό λύσεων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Συντονιστής του έργου είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου που εδρεύει στην Τρίπολη.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis