home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μπορούν τελικά να μετακινούνται πυροσβέστες από την Αργολίδα στην Τροιζήνα;

Οι μεταφορές προσωπικού γίνονται με τον όρο μετακίνηση και όχι με τον όρο απόσπαση τη στιγμή που το Π.Κ. Τροιζήνας ανήκει στο Νομό Αττικής
Πυροσβέστες

Οι μεταφορές πυροσβεστών από την Αργολίδα προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας γίνονται με τον όρο μετακίνηση και όχι με τον όρο απόσπαση τη στιγμή που το Π.Κ. Τροιζήνας ανήκει στο Νομό Αττικής. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει αυτή η μετακίνηση προσωπικού και τίθεται το ερώτημα: Τελικά μπορούν να μετακινούνται πυροσβέστες από την Αργολίδα στην Τροιζήνα;    

Το θέμα της μεταφοράς πυροσβεστών από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αργολίδας προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας συζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Πουλάς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας οι μεταφορές προσωπικού γίνονται με τον όρο μετακίνηση και όχι με τον όρο απόσπαση τη στιγμή που το Π.Κ. Τροιζήνας ανήκει γεωγραφικά από το 1925 και εντεύθεν με ΦΕΚ στο Νομό Αττικής και πλέον στην  Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής κατόπιν του ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»). Ο Νόμος όμως 4662/20 στο άρθρο 161 και 164  δεν προβλέπει ρητά κινητικότητα υπαλλήλων με την μορφή μετακίνησης από τον ένα γεωγραφικά  νομό στον άλλο, αλλά μόνο εντός ιδίου νομού.

Για το λόγο αυτό ο κ. Πουλάς επεσήμανε ότι το σωστό και νόμιμο θα ήταν να καλούνται οι πυροσβέστες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για απόσπαση στο Π.Κ. Τροιζήνας και με οικονομική αποζημίωση όπως ορθώς γίνεται για τα κλιμάκια Σπετσών και Πόρου τα οποία επίσης ανήκουν γεωγραφικά στην  Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής. Οι αποφάσεις για μετακινήσεις πυροσβεστών από την Αργολίδα στο Π.Κ. Τροιζήνας αποδυναμώνουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αργολίδας, δεν συνάδουν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και δεν περιλαμβάνουν οικονομική αποζημίωση για τους εν λόγω υπαλλήλους με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα για να υπηρετήσουν στη νέα τους θέση, επωμιζόμενοι εξ’ ολοκλήρου το οικονομικό βάρος της απόφασης αυτής.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς παρουσίασε μία έκθεση ιδεών για το σχεδιασμό του Υπουργείου και δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις στο ερώτημα με βάση ποιο νομοθετικό πλαίσιο αποφασίζονται και πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις πυροσβεστών από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν. Αργολίδας προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας ρίχνοντας το μπαλάκι των εν λόγω αποφάσεων αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα και στον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis