home design 800x400
home design 1170Χ320

Βόλτες στο βροχερό Ναύπλιο λίγο πριν την Ilina

Πότε θα επηρεάσει την Πελοπόννησο η επερχόμενη κακοκαιρία ILINA
Βροχερή Κυριακή Ναύπλιο

Βροχερός ήταν ο καιρός το πρωί της Κυριακής στο Ναύπλιο λίγο πριν την έλευση της κακοκαιρίας Ilina η οποία φέρνει και σε περιοχές της Πελοποννήσου ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, πολλούς κεραυνούς και ενισχυμένους ανέμους.

Παρά τη βροχή πάντως δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν για μια Κυριακάτικη βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του Δημήτρη Μπέκα από την πλατεία Συντάγματος στις 2 του Απρίλη, που μόνο ανοιξιάτικο σκηνικό δεν θυμίζει.

Βροχερή Κυριακή Ναύπλιο
Φώτο: Dimitris Bekas

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία Ilina

Η αλλαγή αυτή του καιρού θα αρχίσει να φαίνεται εντονότερα από τη Δευτέρα στη χώρα μας και να επηρεάσει κυρίως τα δυτικά τα κεντρικά βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ θα εξασθενήσει σταδιακά μέσα στην Τρίτη κινούμενο βορειοανατολικά.

Η κακοκαιρία Ilina, θα επηρεάσει κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Ανεπηρέαστη, φυσικά, δεν αναμένεται να μείνει ούτε η Αργολίδα τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη.

Παρόλα αυτά, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, λόγω των νοτιάδων που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Τα χιόνια θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Τρίτη μέχρι το βράδυ, κυρίως στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά και στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ τις πρωινές ώρες της ημέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis