home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Στην τελική ευθεία για τη σύνδεση με τον Α7 και τη Μαρίνα Ναυπλίου

Υπογράφεται σύντομα στο Ναύπλιο το έργο σύνδεσης της Αργολίδας με τον Α7 – Το Σάββατο 8 Απριλίου στο Βουλευτικό η υπογραφή της ΣΔΙΤ της Μαρίνας
Δρόμος

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση για το προϋπολογισμού 38.024.193,55 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 “Μορέας”.

Η υπογραφή της σύμβασης για το εν λόγω έργο, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα από το Τοµεακό Πρόγραµµα “Μεταφορές” του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα γίνει στο Ναύπλιο, όπως γνωστοποίησε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι επιδίωξη αποτελεί η εγκατάσταση του εργολάβου να γίνει πριν το Πάσχα.

Δείτε εδώ την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την χρηματοδότηση από το τομεακό του πρόγραμμα της σύνδεσης της Αργολίδας με τον Α7:

Στις 8 Απριλίου η υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη Μαρίνα Ναυπλίου

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου θα υπογραφεί στο Ναύπλιο, στο Βουλευτικό, στις 12 το μεσημέρι, η ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου που αφορά ειδικότερα μελέτη, χρηματοδότοτηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα της αργολικής πρωτεύουσας.

Η ΣΔΙΤ -η πρώτη στην Ελλάδα που αφορά σε μαρίνα- θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και του παραχωρησιούχου.

Η εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη θα επηρεάσει τα μέγιστα όλη την ανατολική πλευρά της Περιφέρειας, μέχρι και την περιοχή της Μονεμβασίας, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης στην υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου θα παραστεί ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis