home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑχαΐα

Πελοπόννησος: Πεντάστερο resort πάνω στα καμένα του πρώην Club Mediterannee

Πρόκειται για την έκταση στο Λαμπίρι Αιγιάλειας, γνωστή και ως «κληροδότημα Μαρίας Παναγιωτόπουλου» που είχε καεί το καλοκαίρι του 2021

Η σχεδιαζόμενη επένδυση του ομίλου Αρβανιτάκη στην Αχαΐα για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Club Mediterannee, μπαίνει στις ράγες με τις υπογραφές για την υλοποίησή της και τη μακροχρόνια μίσθωση από πλευράς του ομίλου.

Πρόκειται για την έκταση στο Λαμπίρι Αιγιάλειας, γνωστή και ως «κληροδότημα Μαρίας Παναγιωτόπουλου» που είχε καεί το καλοκαίρι του 2021 και βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου. Τώρα, κατόπιν και των υπογραφών που «έπεσαν» τις προηγούμενες ημέρες η έκταση εκμισθώνεται με μακροχρόνια παραχώρηση στον όμιλο εκμετάλλευσης ακινήτων Αρβανιτάκη, για την κατασκευή ενός 5στερου resort, δυναμικότητας 300 κλινών με επιπλέον εγκαταστάσεις εστίασης, κέντρου ευεξίας, αθλητικών υποδομών κ.α.

Το ύψος της επένδυσης για το τουριστικό συγκρότημα 5 αστέρων που σχεδιάζει ο όμιλος, γνωστός και από τα άλλα projects που έχει σε εξέλιξη στον τουριστικό κλάδο εντός κι εκτός Ελλάδος μέσω της εισηγμένης Αzur Selection στην αγορά Euronext Αccess+ του Παρισιού, εκτιμάται στα 40 εκατ. ευρώ, ευρώ, ενώ το ετήσιο μίσθωμα αντιστοιχεί σε 80.000 ευρώ.

Το ιστορικό

Το Club Mediterranee σε κατάφυτη παραθαλάσσια έκταση 70 στρεμμάτων στο Λαμπίρι Αχαΐας, μεταξύ της Πάτρας και του Αιγίου, με είσοδο από την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, αποτέλεσε σημείο αναφοράς τη μακρινή δεκαετία του ’70 για τα τότε τουριστικά δεδομένα της χώρας, αποτελώντας πόλο έλξης για τους ξένους επισκέπτες της χώρας και δη αυτού από τη Γαλλία, έχοντας τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.300 επισκεπτών. Ήταν το 1993 όταν το Club Med διέκοψε τη λειτουργία του και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε με τις προσπάθειες για επαν-αξιοποίησή του να ακολουθούν στη συνέχεια χωρίς ωστόσο να ευδοκιμούν ειδικά στη διάρκεια της δεκαετίας της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας.

Ο όμιλος Αρβανιτάκη ήταν αυτός που ήρθε για πρώτη φορά πιο κοντά, προ διετίας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για το project σε συνέχεια του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης για 40+ 8 χρόνια για το ακίνητο των 70,3 στρεμμάτων. O πέμπτος κατά σειρά πλειοδοτικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2021 για να ακολουθήσει όμως στη συνέχεια η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του ίδιου καλοκαιριού στη Ζήρια και στο παραθαλάσσιο ακίνητο, δημιουργώντας μεγάλα προσκόμματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Χρειάστηκαν οι επιτόπιες αυτοψίες από τους επενδυτές μέχρι το τελικό «ναι» ώστε να πέσουν τώρα οι υπογραφές.

Η αξιοποιήσιμη έκταση και οι περιορισμοί

Με βάση το διαγωνισμό, από το σύνολο της έκτασης απόλυτα αξιοποιήσιμη είναι έκταση 29 στρεμμάτων, ενώ η υπόλοιπη έχει ορισμένους δασικούς περιορισμούς που δεσμεύουν και τον πλειοδότη. Το πλάνο του επενδυτή αντιστοιχεί, όπως προαναφέρθηκε, σε πεντάστερο τουριστικό συγκρότημα 300 κλινών με συνοδές εγκαταστάσεις και μία δαπάνη, που μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατ. ευρώ αφενός λόγω των εκτεταμένων ζημιών του συγκροτήματος αφετέρου λόγω και της ανόδου του κόστους των υλικών.

Στόχος, κατά τις πληροφορίες, είναι να αποκατασταθεί πλήρως το πράσινο σε όλη την έκταση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button