home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

To 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους άνθισε

Ανέβηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού από τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης

Ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό δρώμενο εκτυλίχθηκε σήμερα, 24 Μαρτίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους ενταγμένο στις δράσεις που αφορούν στον εορτασμό για την συμπλήρωση 120 χρόνων ζωής του ιστορικού αυτού σχολείου.

Ανέβηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού από τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια (σκηνοθεσία, κοστούμια, μουσική κάλυψη κλπ) από τους δασκάλους του Σχολείου.

Ουσιαστικά ήταν αναβίωση της παράστασης που είχε ανεβεί το 2008 στο 17ο Φεστιβάλ παιδικού και νεανικού θεάτρου που οργάνωνε τότε ο Δήμος Άργους.

Στην πραγματικότητα έλαμψε σαν ένα καλλιτεχνικό διαμαντάκι που είχε τη φιλοδοξία να φωτίσει εποχές σκληρές και δύσκολες, κυρίως για τη νέα γενιά στην οποία πρωτίστως απευθυνόταν και ήταν αφιερωμένο.

Αποτέλεσε έναν ύμνο για την αυτοθυσία και την επιλογή και του θανάτου ακόμη για να σταθεί κανείς όρθιος, ανεξάρτητος και ελεύθερος.

Απαράμιλλοι και τόσο επίκαιροι οι στίχοι που στη συνέχεια ακούστηκαν για την κραυγή των νέων να μπορέσουν να …αναπνεύσουν, να ονειρευτούν και να χτίσουν ένα κόσμο που τους αξίζει, με ελευθερία και δικαιοσύνη.

3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους παράσταση (2)

Η ηχητική κάλυψη με γνωστά μουσικά κομμάτια της Ελένης Καραΐνδρου στόλισαν υπέροχα το λόγο και την πράξη επί σκηνής.

Όλα τα παιδιά, που αφιέρωσαν πολλές ώρες από το λιγοστό χρόνο τους αρίστευσαν, δείχνοντας ότι είχαν κατανοήσει βαθιά τα νοήματα των κειμένων αποδίδοντας με τη φωνή και την κίνησή τους επί σκηνής τη δύναμη και τη σημασία του λόγου.

Οφείλουμε να εξάρουμε τη συλλογική προσπάθεια όλων των δασκάλωντου Σχολείου που πέτυχαν σε ένα εγχείρημα που απαιτεί διάθεση χρόνου, ψυχής, αγάπη και αφοσίωση στο έργο τους.

Απέδειξαν όλοι ότι είναι πραγματικοί παιδαγωγοί καιόχι απλώς καλοί εκπαιδευτικοί.

Αξίζει ξεχωριστή μνεία στην προσπάθεια του Διευθυντή του Σχολείου Παναγιώτη Μουσταΐρα και στην κ. Ελένη Γαβρίλη που σκηνοθέτησε την παράσταση, χωρίς να μειώνεται ούτε κατ’ ελάχιστο η συνεισφορά όλων των δασκάλων του σχολείου σ’ αυτήν την τόσο δυνατή και συγκινητική δράση του σχολείου τους.

Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button