home design 800x400
home design 1170Χ320

Τρίπολη: Το Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

60 χρόνια έκλεισε η Ε.Σ.Ε.Τ.
Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου regional journalists association of greece (2)

Ολοκληρώθηκε το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Τρίπολη. Από τις 17-19 Μαρτίου δημοσιογράφοι, σύνεδροι και εισηγητές ανέλυσαν, συζήτησαν και πρότειναν λύσεις ώστε, σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα του δημοσιογραφικού χώρου να δρομολογηθούν λύσεις.

Το συνέδριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρχών και φορέων της Αρκαδίας, αφού πανεπιστημιακοί, ερευνητές και έγκριτοι δημοσιογράφοι ανέπτυξαν γόνιμο διάλογο για επίκαιρα προβλήματα στον δημοσιογραφικό χώρο, τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, την ενημέρωση των πολιτών.

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη, την οικονομία και τον τουρισμό, ενώ δόθηκε βήμα και σε τοπικούς φορείς για να παρουσιάσουν και να προβάλουν το έργο και το όραμα για την περιοχή.

Μεταξύ άλλων, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου γιορτάζοντας 60 χρόνια από την ίδρυσή της παρουσίασε την ενδιαφέρουσα και αγωνιστική πορεία της, με σύντομο βίντεο από τα αρχεία της και καταγραφή των σημαντικών σταθμών και των επιτευγμάτων της μέχρι σήμερα. Ξεχωριστή θέση και αναφορά σ αυτό το ιστορικό, είναι η δίωξη των μελών του Δ.Σ. και η διάλυση της Ένωσης από το δικτατορικό καθεστώς των στρατιωτικών, από το 1971 και μέχρι την επαναλειτουργία της με δικαστική εντολή το 1975. Μια περιπέτεια που ξεχωρίζει την ΕΣΕΤ στους αγώνες που έδωσε ο δημοσιογραφικός χώρος για την ελευθερία της έκφρασης, της ανεξαρτησίας του τύπου και της ενημέρωσης στην Ελλάδα. Την παρουσίαση έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΕΤ κος Γιώργος Κουκουλιάτας.

Γιώργος Κουλουράς
ΦΩΤΟ: Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

Την πανηγυρική έναρξη του 53ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου έκανε, με ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΕΤ κος Γεώργιος Κουλουράς, ο οποίος επεσήμανε πως «Αυτό που ξεχωρίζει στα μέλη μας είναι το ήθος τους, οι αρχές που πρεσβεύουν και η αγάπη για τη δημοσιογραφία. Κάθε φορά δεν έχουμε καλό η καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας για να δώσουμε. Κάθε φορά καταθέτουμε την ψυχή μας», καταλήγοντας και τονίζοντας πως «Τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης είναι οι φορείς ενημέρωσης για τα δρώμενα στις τοπικές κοινωνίες. Έχουν αναδειχθεί σε μέσα προβολής των προβλημάτων αλλά και των λύσεων και δίνουν χώρο στις απόψεις των τοπικών φορέων. Προβάλλουν τα επιτεύγματα του τοπικού επαγγελματικού και επιχειρηματικού δυναμικού, την ιδιαίτερη πνευματική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Έτσι αναδεικνύουν την ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε τόπου.  Είναι ένα βήμα διαλόγου, αντιπαράθεσης και κατάθεσης προτάσεων και ουσιαστικά αποτελούν μετερίζια της Δημοκρατίας».

Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου regional journalists association of greece
ΦΩΤΟ: Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

Στο 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία, εκφράστηκε με επιτυχία η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια, ενώ προβλήθηκαν και αναδείχτηκαν τα προβλήματα, αλλά και οι προοπτικές της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis