home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επιτέλους ιδρύεται ΚΕΠΑ στην Αργολίδα

Θα υπάγεται στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους όπου θα διενεργούνται οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Επιτέλους ιδρύεται ΚΕΠΑ στην Αργολίδα
ΚΕΠΑ

Πάρθηκε η απόφαση έγκρισης ίδρυσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα, το οποίο θα υπάγεται στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους όπου θα διενεργούνται οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ.

Στον χώρο ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες και η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού ώστε τάχιστα να είναι έτοιμος.

Ανδριανός: Υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τη συνεχή συνεργασία που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, στη χθεσινή νέα συνάντηση που είχα με τον Παναγιώτη Δουφεξή υπέγραψε την απόφαση με την οποία ιδρύεται Γραμματεία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) υπαγόμενης στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Α΄ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους όπου θα διενεργούνται οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών του ΚΕΠΑ. Στον χώρο ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες και η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού ώστε τάχιστα να είναι έτοιμος.

Ανδριανός ΚΕΠΑ Άργος (1)

Με την δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ που θα γίνει άμεσα, ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας με αναπηρία στην Αργολίδα και των οικογενειών τους υλοποιείται και τερματίζεται η ταλαιπωρία που μέχρι σήμερα υφίσταντο καθώς ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Κόρινθο ή στην Τρίπολη.

Θέλω και δημοσίως να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τη θετική τους ανταπόκριση για την επίλυση αυτής της υπαρκτής και πιεστικής ανάγκης.

Με πράξεις και όχι με λόγια, η Αργολίδα αποκτά όσα αξίζει και δικαιούται».

Πουλάς: Πλήρης δικαίωση του αναπηρικού κινήματος Αργολίδας

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς σημειώνει:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε σήμερα επιτέλους την απόφαση έγκρισης ίδρυσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Αργολίδα, ένα πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας.

Η επιμονή μας και οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο αποδίδουν καρπούς και πλέον δίνεται κι επίσημα τέλος στη συνεχιζόμενη σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία και στη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους που αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να μεταβαίνουν σε όμορους νομούς προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας τους.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για μια Αργολίδα που αγαπάμε, για μια Ελλάδα που θέλουμε!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis