Home design
home design

Προς μελέτη για τη μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο στη Βόρεια Κυνουρία

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ και η υλοποίησή του θα ενισχύσει τις παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα
Ανάβαλος Βόρεια Κυνουρία

Ο προσδιορισμός του χρονοδιαγράμματος για την υποβολή της οριστικής μελέτης και της τελικής ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027 του έργου μεταφοράς νερού από τις πηγές Αναβάλου στην Βόρεια Κυνουρία, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον διευθυντή Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του εν λόγω υπουργείου Θανάση Πετρόγιαννη.

Ο διευθυντής Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του υπουργείου παρέλαβε την οριστική μελέτη και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, για την επεξεργασία της από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, ο γ.γ. του οποίου Δ. Παπαγιαννίδης διαβεβαίωσε τον αντιπεριφέρειαρχη Αρκαδίας ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου συμπεριλαμβάνει την ένταξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο μέσα στους επόμενους μήνες -αμέσως μετά το άνοιγμα της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων- θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα ενταχθούν.

“Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ και η υλοποίησή του θα ενισχύσει τις παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη, ιδιαίτερα για τις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, στις οποίες επενδύουν οι παραγωγοί μας” σημείωσε σχετικά ο Μ. Σκαντζός, ο οποίος πρόσθεσε:

“Είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας απαιτεί τη διασφάλιση των προϋποθέσεων αξιοποίησης των φυσικών πόρων όπως είναι το νερό, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή στην οποία εντείνεται η κλιματική κρίση και οι καταστρεπτικές συνέπειές της στις καλλιέργειες είναι σημαντικές”.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis