home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Θηλιά για τους πατατοπαραγωγούς οι εισαγωγές από το εξωτερικό

Τί αποφασίστηκε στην συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα
Συνάντηση με πατατοπαραγωγούς

Θηλιά για τους πατατοπαραγωγούς οι εισαγωγές από το εξωτερικό, όπως επισημάνθηκε στην χθεσινή συνάντηση που είχαν οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσηνίας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος αρμόδιος Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας και Εσωτερικής Λειτουργίας, οι εκπρόσωποι των πατατοπαραγωγών εξέφρασαν τον προβληματισμό και την διαμαρτυρία τους για την εισαγωγή πατάτας από το εξωτερικό, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δυσχερή την ήδη άσχημη θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω του πλήθους των συγκυριών οι οποίες έχουν προκύψει.

Τί αποφασίστηκε στην συνάντηση

Στη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στο λιμάνι του Κιάτου, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραγωγών πάνω από 10 πλοία έχουν ήδη ξεφορτώσει ποσότητες πατάτας από το εξωτερικό.

Επιπλέον, η μεταφορά των δειγμάτων στην Αθήνα, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, θα γίνεται αποκλειστικά από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακόμα, αποφασίστηκε η συγκρότηση μικτών κλιμακίων υπαλλήλων και στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας, προκειμένου να ελέγχονται τυποποιητήρια, καταστήματα μαναβικής και λαϊκές αγορές, για να διασφαλίζεται ότι θα αναγράφεται η χώρα προέλευσης της πωλούμενης πατάτας.

Συνάντηση με πατατοπαραγωγούς
Συνάντηση με πατατοπαραγωγούς // ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παράλληλα, η Περιφέρεια θα αναλάβει να προετοιμάσει εκστρατεία, κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης, για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επίσης, ότι εξασφάλισε συνάντηση των πατατοπαραγωγών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, στο υπουργείο, στην Αθήνα, στις 11 το πρωί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis