home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας

Καλεί όλους του Εργαζόμενους, Ανέργους και Συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά

Η Διοίκηση τον Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση της, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, και καλεί όλους του Εργαζόμενους, Ανέργους και Συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά.

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστου νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες: Παιδιά, νέους, μεγάλους.

Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη.

«Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει διερεύνηση σε βάθος και απόδοση ευθυνών, καθώς και λήψη μέτρων για να μη ξανά θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών.

Μετά από σχεδόν 13 χρόνια κρίσης, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και, κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές της Ευρώπης.» αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis