home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΜεσσηνίαΑχαΐαΗλείαFeatured

Πλιάτσικο στον ΟΣΕ: Στο έλεος κυκλωμάτων και βανδάλων η Πελοπόννησος

Στο έλεος του θεού η γραμμή Πάτρα - Πύργος - Κυπαρισσία και το τμήμα Κόρινθος - Άργος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

Ένα μεγάλο θέμα που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη είναι η λεηλασία των σιδηροδρόμων και η λεγόμενη «μαφία του χαλκού», που φυσικά δεν αφορά μόνο τον σιδηρόδρομο. Η Πελοπόννησος είναι ήδη λεηλατημένη σε σημαντικό βαθμό στα τμήματα όπου δεν κυκλοφορούν τρένα από το 2010 ή και νωρίτερα.

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει στο Δημόσιο το πλιάτσικο στις γραμμές και τα καλώδια του ΟΣΕ τα τελευταία 10 χρόνια. Μέχρι και σήμερα, καλά οργανωμένα κυκλώματα κλέβουν εξοπλισμούς, διοχετεύοντας το μέταλλο στην αγορά.

Η γραμμή Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία τέθηκε σε αναστολή το 2010 και έκτοτε έμεινε στο έλεος κυκλωμάτων και βανδάλων. Δεν είναι όμως η μόνη καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

«Πολλά εκατομμύρια εκλάπησαν. Η γραμμή έμεινε στο έλεος του θεού. Δεν άφησαν ούτε έναν εργαζόμενο, εκτός από τα σημεία που κυκλοφορούσε τρένο και όλο αυτό το υλικό και οι σταθμοί εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Με αποτέλεσμα να γίνει βορά στους κυνηγούς μετάλλων», ανέφερε στον ΣΚΑΪ o γραμματέας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ΟΣΕ, Σταύρος Πήλιος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button