home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαFeatured

Ισραηλινοί επενδύουν στην Αργολίδα και στο αγαπημένο τους Λουτράκι

Σαρώνουν οι επενδύσεις από το Ισραήλ - Ποιο ξενοδοχείο απέκτησαν κοντά στο Ναύπλιο - Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον τουρισμό

Η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ βάζει πλώρη για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις το 2023 με περισσότερες από ποτέ απευθείας αεροπορικές συνδέσεις. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι επενδύσεις σε real estate και όχι μόνο.

Ισραηλινές εταιρείες επενδύουν κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, όπως το Ναύπλιο και το Λουτράκι.

Ήδη μέσω πλειστηριασμού Ισραηλινοί έχουν αποκτήσει το ξενοδοχείο «Candia Castle» στην Κάντια του Δήμου Ναυπλιέων, το οποίο θα αποκτήσει νέα ανανεωμένη εικόνα μετά από εργασίες ανακαίνισης.

Αντίστοιχα και οι Ισραηλινοί της πολυσυζητημένης αλυσίδας των Brown Hotels και της επενδυτικής ομάδας πίσω από αυτήν τρέχουν πολλαπλά projects σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Κορινθία ήδη υλοποιούνται επενδύσεις σε Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι, έναν προορισμό κοντά στην Αθήνα τον οποίο πιστεύουν πάρα πολύ. Στο πλαίσιο αυτό δύο ξενοδοχεία ανακαινίζονται ήδη με στόχο να λειτουργήσουν για τη φετινή σεζόν, το παλιό «Ελπίς» και το «Loutraki Palace» που θα γίνει «Villa Brown Ermou», ενώ προετοιμάζεται ακόμη ένα στην ευρύτερη περιοχή, όπου τελικά η ισραηλινή αλυσίδα θα διαθέτει 4 μονάδες.

Αεροπορική σύνδεση Τελ Αβίβ με Καλαμάτα

Είναι ενδεικτικό ως προς το τελευταίο ότι ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, η Αegean, διευρύνει την παρουσία του φέτος στο Ισραήλ, με την προσθήκη τριών νέων απευθείας τακτικών δρομολογίων από Ιωάννινα, Χανιά και Καλαμάτα προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ενώ αυξάνει και τις πτήσεις της από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνολικά φέτος η Αegean αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις στις συνδέσεις με Ισραήλ κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οπότε μετέφερε στη συγκεκριμένη γραμμή περί τους 350.000 επιβάτες. Τα τρία νέα δρομολόγια θα προστεθούν στο θερινό πρόγραμμα (το οποίο τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα), την ίδια στιγμή που η εταιρεία διασυνδέει το Ισραήλ με τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη θερινή περίοδο ο όμιλος θα πραγματοποιεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από και προς συνολικά 9 δημοφιλείς προορισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο, Λάρνακα, Ιωάννινα, Χανιά, Καλαμάτα).

Η ισραηλινή αγορά κατατάσσεται σε αυτή τη συγκυρία στις πλέον υποσχόμενες για τον ελληνικό τουρισμό και ήταν πράγματι το 2022 από τις νικήτριες αγορές στη χώρα μας επιστρέφοντας στα προ πανδημίας επίπεδα, ειδικά στην Αθήνα.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες καταλαμβάνουν την 8η θέση στη λίστα με τις εθνικότητες εισερχόμενου τουρισμού στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τις αφίξεις ταξιδιωτών με ισραηλινά διαβατήρια να αγγίζουν το 2022 σχεδόν τις 222.000, όταν το 2019, ήταν λίγο πάνω από τις 186.000.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button