home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Χρήσιμα

Hyperdesmo – Το ιδανικό υλικό για στεγάνωση ταρατσών με πλακάκια

Πολύ συχνά στην Ελλάδα συναντούμε καλαίσθητες ταράτσες στρωμένες με πλακάκια. Είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των ιδιοκτητών σπιτιών και πολυκατοικιών για την ανθεκτικότητα και την αισθητική τους. Ωστόσο, η κακή ή η καθόλου μόνωση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα και δαπανηρές επισκευές λόγω διαρροών και ζημιών από νερό, επομένως η μόνωση είναι μονόδρομος. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Πολλές φορές οι ταράτσες ή και άλλοι χώροι όπως οι βεράντες, χρειάζονται μόνωση αλλά και ανθεκτικότητα στη χρήση, καθώς πάνω τους περπατούν άνθρωποι.  Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ακούει στο όνομα Hyperdesmo.
Αυτό το καινοτόμο υλικό παρέχει ανώτερη στεγανοποίηση και μόνωση σε οποιαδήποτε επιφάνεια διαθέτει πλακάκια και η βατότητα είναι ένα πρόβλημα. Άλλα υλικά μπορεί να προσφέρουν στεγανότητα αλλά δεν αντέχουν στη συχνή χρήση. Στο άρθρο αυτό θα ανακαλύψετε πώς το Hyperdesmo μπορεί να μετατρέψει την ταράτσα σας σε μία άνετη, ενεργειακά αποδοτική και ανθεκτική  επιφάνεια.

hyperdesmo clv

Τι είναι το υλικό Hyperdesmo

Το Hyperdesmo είναι ένας τύπος υγρού πολυουρεθανικού υλικού που χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση και την προστασία πολλών επιφανειών από την εισροή του νερού και της υγρασίας. Είναι γνωστό για τις ιδιότητες συγκόλλησης υψηλής ποιότητας, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για χρήση σε πορώδη υλικά, όπως τα πλακάκια βεράντας ή ταράτσας
Στην ουσία πρόκειται για ένα βερνίκι το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με μία μόνο στρώση και να δημιουργήσει ένα ισχυρό στρώμα προστασίας σε οτιδήποτε καλύψει. Αν και πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και μπορεί να είναι ακριβότερο από άλλα υλικά στεγανοποίησης, είναι μια λύση μακράς διάρκειας που μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για επισκευές και συντήρηση μακροπρόθεσμα.
Η τιμή του στην αγορά κυμαίνεται από 3€ έως 7€ ανά κιλό και χρησιμοποιείται περίπου 1,5 έως 2 κιλά ανά τ.μ. ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της επιφάνειας.

hyperdesmo αθηνα

Πώς χρησιμοποιείται το Hyperdesmo στις μονώσεις ταρατσών με πλακάκια;

Η μόνωση με στεγανωτικό Hyperdesmo χρησιμοποιείται συνήθως σε ταράτσες με πλακάκια για να παρέχει τόσο στεγανοποίηση όσο και μόνωση. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος εφαρμογής είναι μέσω μιας διαδικασίας υγρής εφαρμογής. Για την εφαρμογή του ακολουθείται η εξής διαδικασία:

Προετοιμασία της επιφάνειας: Το πρώτο βήμα είναι να καθαριστεί πολύ σχολαστικά η επιφάνεια όπου θα απλωθεί το μονωτικό υλικό. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια καθώς θα επιτρέψει την απόλυτη στεγάνωση της επιφάνειας χωρίς να υπάρχει κάποιο «αδύναμο» σημείο που δεν έχει καλυφθεί λόγω ξένου αντικειμένου.

Διαβάστε ακόμα

Εφαρμογή: Το μονωτικό υλικό Hyperdesmo εφαρμόζεται στην επιφάνεια της ταράτσας με χρήση πινέλου, ρολού ή εξοπλισμού ψεκασμού. Το υλικό σκληραίνει όταν έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα και δημιουργείται μια απρόσκοπτη και εξαιρετικά ανθεκτική μεμβράνη που παρέχει εξαιρετική προστασία από το νερό και την υγρασία.

Επιπρόσθετες διαστρωματώσεις: Ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις της ταράτσας, μπορούν να εφαρμοστούν πρόσθετες στρώσεις υλικού Hyperdesmo για να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο μόνωσης και στεγανοποίησης.

στεγανωση μονωση ταρατσων Πειραιας
Στεγάνωση μόνωση ταρατσών Πειραιάς

Πότε ενδείκνυται η χρήση hyperdesmo για μονώσεις επιφανειών;

Λόγω των ιδιοτήτων που έχει το Hyperdesmo για απόλυτη στεγανοποίηση, η μόνωση με αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Η μόνωση που παρέχει είναι μεγάλης ανθεκτικότητας και παρέχει εξαιρετική προστασία σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Είναι ιδανικό για μονώσεις και για υγρασία αλλά και παρέχει προστασία για τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι παρέχει απόλυτη στεγανοποίηση σε επιφάνειες όπου ζητούμενο είναι η βατότητα. Δε χαλάει εύκολα ακόμα και αν υπάρχουν ή μετακινούνται  βαριά φορτία πάνω του και η επισκευή του (όπως και η εφαρμογή του) γίνεται σε πολύ σύντομο χρόνο. Αυτό ισχύει όχι μόνο για ταράτσες, αλλά και άλλες επιφάνειες όπου απαιτείται μόνωση αλλά είναι πολυσύχναστες από άτομα που περπατούν πάνω τους, όπως για παράδειγμα οι βεράντες.

Η μόνωση με Hyperdesmo είναι επίσης ιδανική επιλογή για επιφάνειες που δεν είναι ομοιόμορφες ή παρουσιάζουν ανωμαλίες, λόγω της δυνατότητας να εφαρμοστεί με υγρή μέθοδο.

Παρ΄όλα αυτά, ενδέχεται να μην είναι η καλύτερη επιλογή για επιφάνειες που δεν είναι καλυμμένες από πλακάκι ή παρόμοιο υλικό. Για παράδειγμα, οι μονωτικές του ιδιότητες μπορεί να μη λειτουργούν τόσο καλά σε λείες επιφάνειες σκυροδέματος (μπετόν) καθώς δεν «κολλάει» σωστά ή σε επιφάνειες που υπόκεινται σε συνεχή κατακράτηση νερού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτείνεται η στεγανοποίηση με άλλες μεθόδους, όπως η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα.

Επιπλέον, το Hyperdesmo θεωρείται premium υλικό και είναι πιο ακριβό από άλλα υλικά στεγανοποίησης. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς αποτελεί μια μακροχρόνια λύση που μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για συντήρηση σε βάθος χρόνου.

διαφανο hyperdesmo σε πλακακι

Συνοψίζοντας

Κλείνοντας το άρθρο μας, αυτό που αξίζει να αναφέρουμε επιγραμματικά είναι πως η μόνωση Hyperdesmo είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της μόνωσης και της στεγανοποίησης ταρατσών με πλακάκια καθώς σε σύγκριση με άλλα μονωτικά υλικά, παρέχει προστασία στη φθορά και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά διαφέρει διότι είναι η ιδανική επιλογή για επιφάνειες όπου ζητούμενο είναι η βατότητα και μπορεί να εφαρμοστεί σε σύνθετα σχήματα και επιφάνειες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως αν η βατότητα δεν είναι το ζητούμενο κατά τη μόνωση της επιφάνειας, τα ασφαλτόπανα είναι μια καλύτερη εναλλακτική.

πολυουρεθανικο στεγανωτικο λευκο

Έτσι, αν θέλετε να αναβαθμίσετε την ταράτσα σας, σκεφτείτε τη μόνωση Hyperdesmo. Απλά θυμηθείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για τη σωστή επιλογή για τη συγκεκριμένη επιφάνεια για την οποία ενδιαφέρεστε.

Υγρομόνωση ταράτσας με hyperdesmo

Δείτε ακόμα: Πως να εφαρμόσω το Hyperdesmo μόνος μου

Μονώσεις Monotica – Μονώσεις ταρατσών

Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω τ.κ 12242, GR

τηλ.: 2102381855

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button