home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη στο Άργος

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Όλοι στην απεργία στις 16 Μαρτίου

Πανελλαδική απεργία έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου από εργατικά σωματεία και φορείς. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Άργος, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Αγίου Πέτρου.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας χαιρετίζει τη νέα μαζική συμμετοχή στη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας στο Ναύπλιο «για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Και συνεχίζει: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του κλάδου στη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη! Η θλίψη και η οργή να μετατραπούν σε αγωνιστική μαχητική διεκδίκηση! Να βρουν διέξοδο στην οργανωμένη πάλη για υγεία ασφάλεια και ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Καμία υπομονή, καμία αναμονή! Όλες και όλοι χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις παίρνουμε θέση στον αγώνα!

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία! Τώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο του κλάδου, συλλογικά οργανωμένα, μέσα από το συνδικάτο μας να παλέψουμε για να μπει φρένο στις αιμοσταγείς επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, που θυσιάζουν ακόμα και την ανθρώπινη ζωή για το κέρδος!

Να μπει φρένο στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών τσακίζοντας και δολοφονώντας τον εργαζόμενο λαό!

Για να μπει φρένο στην ένοχη πολιτική που ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς, που μας σακατεύει και μας δολοφονεί στους χώρους δουλειάς. Στον κλάδο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα θρηνούμε 13 νεκρούς για τα κέρδη τους!

Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η οργάνωση, η πάλη, με ένα κίνημα μαζικό αντεπίθεσης και μαχητικής αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι μοιρολατρίας και συμβιβασμού με την κοινωνική οπισθοδρόμηση, την εγκληματική πολιτική και το τσάκισμα της ζωής μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Κίνημα απαλλαγμένο από τις δαγκάνες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων με συνεχή μέτωπο με αυτές!

Βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Σήμερα την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με σταθερή εργασία και σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για όλους τους εργαζόμενους.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, ασφαλείς μεταφορές!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Συμμετέχουμε μαζικά στη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button