home design 800x400
home design 1170Χ320

Ερμιόνη: 60 εκατ. ευρώ για πεντάστερο ξενοδοχείο, υπόσκαφες κατοικίες και ένα από τα μεγαλύτερα spa στην Ευρώπη

Στόχος η μετατροπή του εκτός λειτουργίας υφιστάμενου παλιού ξενοδοχείου COSTA PERLA στο σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα INFINITY

Στα 60 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να ανέλθει η επένδυση που αφορά τη μετατροπή του εκτός λειτουργίας υφιστάμενου ξενοδοχείου COSTA PERLA στο σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα INFINITY στην Ερμιόνη.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που βρίσκεται υπό διαβούλευση, η ιδιοκτήτρια εταιρεία, UTHERTON Ltd., έχει στόχο τη δημιουργία ενός πεντάστερου συγκροτήματος, που θα αποτελείται από ξενοδοχείο και υπόσκαφες κατοικίες προς πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα spa στην Ευρώπη, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ.

Το αρχικό σχέδιο

Η εταιρεία UTHERTON Ltd. εξαγόρασε την έκταση 75 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή Κουβέρτα – Περλέ – Μπουρλότο, Δήμου Ερμιονίδας, το 2007, με αρχικό στόχο την κτιριακή αναβάθμιση και τη λειτουργία του υφιστάμενου Costa Perla, 362 κλινών. Πρόκειται, όμως, για ένα παλιό κτίριο, με αρχιτεκτονική μαζικού τουρισμού δεκαετίας ’70 και ιδιαίτερα μεγάλο σε έκταση, που δεν ταιριάζει ούτε με το τοπίο, αλλά ούτε και με τα σχέδια της εταιρείας για δημιουργία ενός προϊόντος υψηλών προδιαγραφών, εστιασμένου στον τομέα της ευεξίας και της αναζωογόνησης.

Όραμα της εταιρείας ήταν η διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής εγκατάστασης σε θέση στρατηγική τουριστικά, καθώς συνδυάζει απομόνωση, ευεξία και αναζωογόνηση σε έναν ευρύτερο χώρο, με σημαντικούς και μαζικούς τουριστικούς και πολιτισμικούς προορισμούς (Πόρτο Χέλι, Ύδρα, Σπέτσες, Ναύπλιο, Επίδαυρος).

Ένα επιπλέον ζήτημα ήταν το ότι όταν είχε κατασκευαστεί το πολυώροφο Costa Perla, είχαν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο τοπίο, με ομαλοποίηση του λόφου που υπήρχε. Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, όμως, επιθυμούσε να αποκαταστήσει το ανάγλυφο του τοπίου.

Η τελική αρχιτεκτονική πρόταση

Τελικά, το 2018 η UTHERTON διαμόρφωσε πλήρως το επιθυμητό ύφος και σχέδιο του τουριστικού προϊόντος και με τη βοήθεια της αρχιτεκτονικής ομάδας που αποτελείται από τα γραφεία Arch group και Mold κατέληξε στην απόφαση να κατεδαφιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υπαρχόντων κτισμάτων και να δημιουργηθεί στη θέση τους ένα μικρότερο ξενοδοχειακό συγκρότημα 271 κλινών. Η αρχιτεκτονική πρόταση ενσωματώνει τα κτίρια στις φυτεμένες εκτάσεις, δημιουργώντας την αίσθηση «καμουφλάζ» και αναδεικνύοντας το φυσικό τοπίο.

Έτσι, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων εποχιακής λειτουργίας (Μάιος – Οκτώβριος), με επιφάνεια δόμησης 8.000 τ.μ., με διαχειριστή έναν από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους του κόσμου και με 10 βίλες προς πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση, με επιφάνεια δόμησης 8.000 τ.μ., από τις οποίες η καθεμία θα έχει επιφάνεια περίπου 800 τ.μ. Σε συνδυασμό με το κέντρο αναζωογόνησης-spa, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει επίσης μεγάλο εξειδικευμένο brand, το Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα INFINITY θα μπορεί να αποτελεί υψηλών προδιαγραφών τουριστικό πόλο παραθερισμού όλο τον χρόνο.

Με βάση τη μελέτη, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 70 και 100 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία.

Το επενδυτικό σχήμα

Στην εταιρεία UTHERTON Ltd. συμμετέχει κατά 33% η οικογένεια Γούτου, η οποία έχει εκτεταμένη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχουν επίσης η αμερικανική επενδυτική Τaconic Capital και η αγγλική επενδυτική Cedar Capital Partners.

Η Taconic Capital είναι ένα hedge fund που ιδρύθηκε το 1999 από δύο πρώην συνεργάτες της Goldman Sachs, τους Frank Brosens και Ken Brody. Η Cedar Capital Partners τοποθετείται επενδυτικά αποκλειστικά στον τομέα της φιλοξενίας, με επενδύσεις σε σημαντικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της York Capital, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην Ελλάδα, συνεπενδύοντας με την ελληνικών συμφερόντων Raven International στο ξενοδοχείο Angsana Corfu της Κέρκυρας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis