home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στην Ενδεκάτη

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη είχε ονοματεπώνυμο»

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, συγκλονισμένο από την τραγωδία στα Τέμπη, εκφράζει την θλίψη και την ειλικρινή συμπαράσταση στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και την οργή και την αγανάκτηση του και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου και στο συλλαλητήριο, στις 6:30 μμ, στην Ενδεκάτη.

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη είχε ονοματεπώνυμο: Την πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ, που μιλάει για “απελευθέρωση”, ξεπούλημα δηλαδή του σιδηροδρομικού δικτύου με τραγικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιβάτες καθώς και τα κέρδη της επιχείρησης που βάφτηκαν με αίμα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Σωματείο δηλώνει:

«Πρόκειται για την ίδια πολιτική που αφήνει τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, με απαρχαιωμένες υλικοτεχνικές υποδομές, που αφήνει τον νομό μας με εφημερίες χωρίς παιδίατρο, χωρίς ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Οι εργαζόμενοι επανειλημμένα επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας γιατί ήταν “κόστος”! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Επιβεβαιώθηκε ότι όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο τη λογική κόστους- οφέλους, τόσο θα μετράμε νεκρούς και απώλειες.

Η θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, έγινε οργή και η οργή πρέπει να γίνει οργάνωση και αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα αποδεχτούμε, εν έτει 2023, να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη! Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας αυτής.

Η μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων τις προηγούμενες ημέρες σε όλη τη χώρα έστειλε πανελλαδικό μήνυμα: Δεν ξεχνάμε!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button