home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΗλεία

Φοιτητές από το Τέξας μελετούν τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία

Η επίσκεψη μελέτης (study visit) του Πανεπιστημίου Α&Μ πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 12 Μαρτίου.

Επίσκεψη μελέτης πραγματοποιούν από σήμερα έως και τις 12 Μαρτίου φοιτητές του Πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας των Η.Π.Α., σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) του Ε.Κ. «Αθηνά».

Η επίσκεψη της ομάδας των φοιτητών θα γίνει στην Δυτική Ελλάδα, με μεγαλύτερη έμφαση στην Ηλεία και τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει την ευρύτερη περιοχή από το 2007 και έπειτα.

Η ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Διακυβέρνησης και Δημόσιων Υπηρεσιών, συνοδεύεται από δύο καθηγητές.

Οι φοιτητές θα επισκεφθούν και θα συναντηθούν με φορείς της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιώντας μία διερεύνηση για τις πυρκαγιές με έναυσμα τα συμβάντα του 2007 στην περιοχή της Ηλείας. Επιπλέον, θα πάρουν συνεντεύξεις από κατοίκους της περιοχής, εθελοντές κ.α. Τέλος, θα επισκεφθούν και φορείς της κεντρικής διοίκησης στην Αθήνα, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών.

Συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου (σ.σ. αύριο) η αντιπροσωπεία των φοιτητών θα βρίσκεται στην Πάτρα, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στην Περιφέρεια με αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι Αμερικάνοι φοιτητές θα βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία όπου την Τρίτη στις 10 το πρωί θα συναντηθούν με τον δήμαρχο, Γιώργο Γεωργιόπουλο ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της περιοχής.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, η αντιπροσωπεία των φοιτητών θα βρίσκεται το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου ενώ αμέσως μετά – στις 10 το πρωί – θα υλοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Ηλείας , με τη συμμετοχή του προέδρου, Κωνσταντίνου Νικολούτσου, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, του δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα, του δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλου καθώς και φορέων της Ηλείας ενώ στις 12.30 το πρωί οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο.

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής των φοιτητών από το Τέξας, είναι να καταγράψουν στοιχεία, απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Νομό Ηλείας, ξεκινώντας από τις πολύνεκρες φωτιές του 2007 όπου είχαν καταγραφεί 37 θάνατοι εκ των οποίων 25 στο ίδιο χωριό, την Αρτέμιδα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button