home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στη Βουλή η επιστολή των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους

Γιάννης Γκιόλας: Nα ανοίξουν οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών γενικής αγωγής μετά τον Ιούνιο 2023
ΑΣΠΑΙΤΕ Άργος

Αναφορά κατέθεσε την Παρασκευή 3 Μαρτίου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με αφορμή την επιστολή που απέστειλαν οι σπουδαστές ΕΠΠΑΙΚ Άργους, ΑΣΠΑΙΤΕ και ζητούν να ανοίξουν οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για τη Γενική Αγωγή, μετά την ολοκλήρωση των εξαμήνων του Προγράμματος, ώστε να έχουν και αυτοί δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ώστε να εργαστούν.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει τους πίνακες πριν από τον Ιούνιο του 2023, αδικεί τους σπουδαστές αυτούς αφού τώρα που ολοκληρώνουν στις 2/6/2023την παρακολούθηση του ανάλογου Προγράμματος διάρκειας 4 εξαμήνων, βλέπουν να μένουν έξω από την διαδικασία πρόσληψης.

Σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη, οι σπουδαστές ζητούν να τους δοθεί μια ισότιμη ευκαιρία στη διεκδίκηση μιας θέσης στην Εκπαίδευση. Οι πίνακες κατάταξης, μπορούν να ανοίξουν λίγο μετά τη λήξη του Προγράμματος, όπως συνέβαινε μέχρι το 2019, ώστε να συμπεριληφθούν και αυτοί οι σπουδαστές.

Ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων:

«Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την από 20-2-2023 επιστολή των Σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ Άργους, ΑΣΠΑΙΤΕ στην οποία αναφέρονται οι αιτιάσεις και οι έντονες αντιρρήσεις των σπουδαστών του σχετικού παιδαγωγικού προγράμματος που αφορούν στο χρονικό διάστημα ανοίγματος των πινάκων κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Περίπου 2.500 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα άρχισαν να φοιτούν το Ακαδημαϊκό έτος 2022-23 στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ με στόχο την απόκτηση της αναγκαίας Παιδαγωγικής επάρκειας, η διάρκεια του οποίου ορίστηκε στα  τέσσερα εξάμηνα και με ημερομηνία λήξης τις 2/6/2023.

Όμως, εντελώς ξαφνικά και πριν ακόμη ολοκληρωθεί η παρακολούθηση του Προγράμματος, το Υπουργείο Παιδείας ανοίγει τους πίνακες και ζητά να καταθέσουν αιτήσεις και δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι, γεγονός που ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ όλους τους σπουδαστές που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει την Παιδαγωγική επάρκεια.

Η εξέλιξη αυτή, σε ένα χρονικό σημείο που φορτώνει με ανασφάλεια και φόβο για το εργασιακό τους μέλλον, όλους εκείνους που περίμεναν να εργαστούν, πέραν της αδικίας που υφίστανται επί 4 χρόνια 2.500 σπουδαστές αναμένοντας την ημερομηνία για το Πρόγραμμα αυτό, δημιουργεί και αισθήματα αγανάκτησης αφού μέχρι το 2019 οι πίνακες άνοιγαν τον Ιούνιο και έδιναν τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και τα δικαιολογητικά τους, διεκδικώντας ισότιμα μια θέση εργασίας.

Η μετάθεση του χρονικού ορίου για τους σπουδαστές που ολοκληρώνουν το Πρόγραμμα της ΑΣΠΑΙΤΕ τον Ιούνιο καθίσταται απολύτως δίκαιη, αφού θα τους δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται χωρίς αποκλεισμούς, ενώ η κατάθεση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής κατάρτισης να γίνει με την ανάληψη υπηρεσίας.

Τέλος, η διαδικασία επικαιροποίησης των προσόντων των υποψηφίων εκπαιδευτικών για μοριοδότηση στους πίνακες, να γίνεται σε ετήσια βάση ώστε να υπάρχει ενημέρωση των πινάκων ως προς την αναβάθμιση των προσόντων των υποψηφίων.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν: (1) Η από 20-2-2023 επιστολή των σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ Άργους, ΑΣΠΑΙΤΕ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis