home design 800x400
home design 1170Χ320

Όραμα Δημιουργίας: Μαραθώνιος με πλερέζα δεν γίνεται κ. Κωστούρο

Αντιδράσεις για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου. Ζητούν την αναβολή του
Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022 (3)

Την αναβολή του Μαραθωνίου Ναυπλίου σε άλλη ημερομηνία, ζητά ο συνδυασμός Όραμα Δημιουργίας, επικαλούμενος και άλλες αντίστοιχες αθλητικές εκδηλώσεις που μετατέθηκαν για λίγες ημέρες αργότερα. Συγκεκριμένα το “Όραμα Δημιουργίας” αναφέρει:

“Κατάφερε και αυτό η παράταξη του κ. Κωστούρου, να μετατρέψει τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου σε Μαραθώνιο θλίψης!!!

Ενώ όλη η Ελλάδα, και πέραν του αρχικού τριημέρου, ανέστειλε (αναβολές κάνουν συνήθως) τους αθλητικούς αγώνες σε ένδειξη πένθους προς τα θύματα του δυστυχήματος των τρένων στα Τέμπη και συμπόνιας προς τους γονείς τους, το Ναύπλιο συνεχίζει να προπαγανδίζει τον Μαραθώνιο της Κυριακής.

Ο Πρώτος Μαραθώνιος της Άνοιξης, δυστυχώς φέτος μας προσβάλει όλους μας αφού το αίμα των παιδιών που χάθηκαν είναι ακόμα νωπό πάνω στις ράγες. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η δημοτική Αρχή θέτει πάνω από το Εθνικό πένθος, την επιτυχία ενός τοπικού Μαραθωνίου. Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου συνθλίβεται από την ματαιοδοξία της δημοτικής αρχής και αυτό συμπαρασύρει και τις όποιες κοινωνικές εμφάσεις των αφιερωμάτων που θα συνοδεύσουν τις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου (ακυρώνονται αυτές υποτίθεται).

Η στάση του Δήμου μπροστά στην εθνική τραγωδία αμαυρώνει και την προσωπικότητα των ατόμων που θα ήθελαν να πάρουν μέρους τόσο στον Μαραθώνιο όσο και ως τιμώμενα πρόσωπα.

Αναβάλλετε ΤΩΡΑ τον Μαραθώνιο «τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού» όπως λέτε, γιατί ούτε αθλητισμού θα είναι και ούτε πολιτισμού, αλλά μια εκδήλωση που δεν θα στιγματίσει αρνητικά μόνο την απερχόμενη δημοτική αλλά όλο τον Δήμο μας. Δεν είναι δυνατό η Κρήτη να διοργανώνει αντίστοιχους αγώνες και να τους αναβάλει για μία εβδομάδα και το Ναύπλιο να αδυνατεί να αισθανθεί την πένθιμη ατμόσφαιρα που διαχέεται σε όλη την χώρα.

Σε έναν αντίστοιχο αγώνα στην Κρήτη, η Οργανωτική Επιτροπή του Karteros Run αναφέρει «Εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας για την ανείπωτη εθνική μας τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών και τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ανακοινώνουμε την αναβολή για μία εβδομάδα των δρομικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για το διήμερο 4-5 Μαρτίου. Το Karteros Run θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου».

Η δικιά σας οργανωτική επιτροπή πως θα εκφράσει την θλίψη της; Μόνο ακυρώνοντας τις μουσικές κλπ εκδηλώσεις;

Πως θα αισθάνεστε όταν όλη χώρα θρηνεί, οι χαρούμενες φωνές των αθλητών να σχίζουν τον αέρα του Ναυπλίου ή θα τους το απαγορεύσετε κι αυτό προκειμένου να διεξάγετε απρόσκοπτα τον αγώνα σας;

Έναν αγώνα της χαράς και της καλής διάθεσης τον διαγράφετε από την μνήμη των αθλητών μετατρέποντας τον σε μια βουβή και γκρίζα αθλητική εκδήλωση”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis