home design 800x400
home design 1170Χ320

Την Αργολίδα επισκέφτηκε ο Γιώργος Στεφανάκης

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ επισκέφτηκε τη βιομηχανία ηλιακών συστημάτων «DIMAS SOLAR» και επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία στην πόλη του Ναυπλίου
Επίσκεψη Στεφανάκη στην Αργολίδα

Το νομό Αργολίδας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Γιώργος Στεφανάκης την Τετάρτη 1 Μάρτιου. Ο υποψήφιος βουλευτής ήρθε μαζί με κλιμάκιο του ΚΚΕ που αποτελούνταν από τους υποψήφιους βουλευτές Αργολίδας Κολιζέρα Θανάση και Κώστα Γκόνη, τη γραμματέα της ΤΕ Αργολίδας, Γκιόκα Βασιλική  και την υποψήφια δήμαρχο Άργους-Μυκηνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ναυσικά Μπαβελή.

Αρχικά επισκέφτηκαν τη βιομηχανία ηλιακών συστημάτων «DIMAS SOLAR» όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων το ζήτημα ότι “όλες οι ανατροπές που έχουν γίνει στα εργασιακά δικαιώματα μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, καθώς δεν υπάρχει κυβέρνηση που να έχει περάσει και να καταργήσει κάποιον αντιλαϊκό αντεργατικό νόμο της προηγούμενης. Ο βασικός μισθός πλέον καθορίζεται με κριτήριο να υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και με το ίδιο κριτήριο αποφασίζει και για την υποχρεωτική ή μη εφαρμογή των λιγοστών πλέον Συλλογικών Συμβάσεων. Παράλληλα πάνω από το 50% των νέων προσλήψεων μισθωτών είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, 4ωρα, ωρομίσθια, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μέσω εργολαβιών δηλαδή μέσω δουλεμπορικών γραφείων. Κάλεσε τους εργαζομένους να ψηφίσουν το ΚΚΕ γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η κερδισμένη ψήφος για το λαό, που εκφράζει τη συνέπεια λόγων-έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει κι ανοίγει δρόμο για την πραγματική διέξοδο”.

Επίσκεψη Στεφανάκη στην Αργολίδα
Επίσκεψη Στεφανάκη στην Αργολίδα // ΦΩΤΟ: ΚΚΕ

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία στην πόλη του Ναυπλίου όπου  οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας ότι “οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, ζουν κάθε χρόνο και χειροτέρα, καθώς ενώ η ανάπτυξη στο τουρισμό είναι ραγδαία με υπέρογκα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι εργαζόμενοι δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν με όλο και χειρότερους όρους, με καθημερινό κίνδυνο της ζωής τους, όπως γίνεται με τα σχεδόν καθημερινά εργατικά ατυχήματα στα delivery. H ανάγκη οργάνωσης στα σωματεία είναι επιτακτική, θα δυναμώσει την φωνή των εργαζομένων στο κλάδο, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας με καλύτερους εργασιακούς όρους. Για αυτό και η εργατική ψήφος στο ΚΚΕ θα το δυναμώσει, για να μπορεί να βρίσκεται σταθερά στο στρατόπεδο των «πολλών», να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας”.

Επίσκεψη Στεφανάκη στην Αργολίδα
Επίσκεψη Στεφανάκη στην Αργολίδα // ΦΩΤΟ: ΚΚΕ

Το απόγευμα, έγινε από τον υποψήφιο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ, Γιώργο Στεφανάκη, η κεντρική ομιλία στο εργατικό κέντρο Ναυπλίου με θέμα «ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρούς εργατικούς αγώνες».  Η ομιλία ξεκίνησε με αναφορά στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη, εκφράζοντάς τα συλλυπητήριά στους συγγενείς των αθώων αυτών θυμάτων αυτής της μεγάλης τραγωδίας. Από το βήμα, καταγγέλθηκε ότι ήταν προδιαγεγραµµένο έγκλημα. Το είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους σιδηροδρόμους.  Το είχε καταγγείλει το ΚΚΕ µμέσα από το βήμα της Βουλής. Το είχαν καταγγείλει  συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εδώ και μήνες. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές ευθύνες που υπάρχουν, όλες, δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες , συνάδελφοι και συναδέλφισσες ,

Το ΚΚΕ δε ξεκινάει προεκλογικά την συζήτηση με τους εργαζόμενους και το λαό, δε περίμενε ποτέ τις εκλογές για να δράσει, να προβάλλει τη πολιτική του πρόταση, να οργανώσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων , των αγροτών. Αδιάκοπα και χωρίς καμία αναβολή μπαίνει μπροστά καθημερινά για το κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που μας απασχολεί όλους μας.

Αυτή η στάση του Κόμματος μας , αναγνωρίζεται από χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου , που σήμερα βιώνουν τις συνέπειες της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια , ανεξάρτητα το ποια κόμματα ήταν στη κυβέρνηση .

Καλούμε σήμερα μέσα και από αυτή την εκδήλωση, όλους όσους βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα να συμβάλλετε για ένα πλατύ άνοιγμα, με πολύ συζήτηση για να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους  ώστε από την κάλπη που θα στηθεί την Άνοιξη να προκύψει ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα που θα δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στο λαό και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με  Δυνατό το ΚΚΕ!

Αυτό είναι που χρειαζόμαστε σήμερα, όποιος κι αν βρεθεί αύριο στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησης, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανό συνέταιρο το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ.

Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανένας για το τι  Κυβέρνηση θα βγεί μετά τις εκλογές , τις πρώτες ή τις δεύτερες.

Το είδαμε, το ζήσαμε τα τελευταία χρόνια .

Ζήσαμε την εναλλαγή κυβερνήσεων, μονοκομματικών και συνεργασίας, τεχνοκρατών , της μεγάλης απάτης για 1η φορά αριστερά και την ελπίδα που ερχόταν.

Ζήσαμε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ , ΝΔ με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ. Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Μια άτυπη συγκυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015, όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να αναπληρώσουν την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο.

Και το αποτέλεσμα ήταν ότι η κάθε επόμενη κυβέρνηση ήταν χειρότερη από την προηγούμενη (γεγονός που είναι πλέον η πιο διαδεδομένη ατάκα στις συζητήσεις του κόσμου) γιατί κάθε καινούρια κυβέρνηση μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης δε κάνει κάτι άλλο , πέρα από το να υπηρετεί τους βιομήχανους , τους εφοπλιστές , τους μεγαλοξενοδόχους , μεγάλους ιδιοκτήτες της γης . Δεν κάνει κάτι άλλο πέρα από το να υπηρετεί τη πολιτική της ΕΕ , του ΝΑΤΟ εντάσσοντας τη χώρα στα πολεμικά σχέδια , στους ανταγωνισμούς για τις σφαίρες επιρροής , την ενέργεια , τους εμπορικούς δρόμους. Που ξοδεύει το βιός όλου του λαού για εξοπλισμούς , που στοχεύουν στο αιματοκύλισμα ολόκληρων χωρών, και που οδηγούν στην εξάπλωση της φτώχειας και της προσφυγιάς.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς για να αποδείξουμε καλύτερα ότι έχουμε δίκιο. Καταρχήν δεν υπάρχει εργαζόμενος σήμερα και ιδιαίτερα νέος εργαζόμενος , που να μη ζει χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές εργαζομένων ιδιαίτερα τη τελευταία 20 ετία. Αυτό βέβαια πολύ πιο εύκολα μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, που ενώ η ανάπτυξη στο τουρισμό ήταν ραγδαία με υπέρογκα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ίδιοι δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν με όλο και χειρότερους όρους . Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθοί των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία σήμερα βρίσκονται στο επίπεδο που ήταν πριν 11 χρόνια και δουλεύουν ασταμάτητα στη σεζόν με εξαντλητική δουλειά, και είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι πάνω από 60 χιλιάδες έριξαν μαύρη πέτρα , άλλαξαν κλάδο και δε ξαναγυρνάνε, ούτε με σφαίρες. Ενώ ταυτόχρονα τα κέρδη των επιχειρήσεων έχουν διπλασιαστεί φτάνοντας κοντά τα 20 δις, οι νέες επενδύσεις συνεχίζονται και τα κέρδη των εταιρειών προβλέπεται να έχουν και φέτος ανοδική πορεία…..»

«…… Ακόμα και ο νόμος Χατζηδάκη, πάτησε σε αυτούς τους νόμους για να καταργήσει το 8ωρο,να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να νομιμοποιήσει τη δουλειά με το μπλοκάκι – με το κομμάτι χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα,  αξιοποιώντας βέβαια και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ , που όλα τα κόμματα τον εκθειάζουν ως θεσμό, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ταμείου ανάκαμψης. Πάνω από το 50% των νέων προσλήψεων μισθωτών είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας , 4ωρα, ωρομίσθια, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μέσω εργολαβιών δηλαδή μέσω δουλεμπορικών γραφείων.

Πάρτε επίσης   παράδειγμα το ζήτημα των συντάξεων. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα καταργήσει τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πετσόκοψαν τις συντάξεις. Και όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έφερε και το νόμο  του Κατρούγκαλου που μείωσε κι άλλο τις συντάξεις , μας πήγε στα 67 και διατήρησε μια σειρά ειδικότητες έξω από τα βαρέα ανθυγιεινά, όπως τους μάγειρες , τους διανομείς, τις καμαριέρες και άλλους  . Η δε ΝΔ, που έλεγε κι αυτή με τη σειρά της ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, όχι μόνο τον υιοθέτησε, αλλά προχώρησε παραπέρα για να γίνει η κοινωνική ασφάλιση , μπιζνα , πεδίο κερδοφορίας για τους τραπεζίτες , για να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση τζογαρίσματος, για όποιον έχει και μπορεί να πληρώσει . Κι έρχονται τώρα και οι δύο, σαν τους δολοφόνους που γυρνάνε στον τόπο του εγκλήματος, να κλάψουν τη ψήφο παραμονές εκλογών, πάνω στα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής.

Επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλοι τους για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Η απαράδεκτη απόφαση του Άρειου Πάγου τους αποκάλυψε και, ότι και να κάνουν για το ζήτημα , κανείς δε μπορεί να κρύψει ότι αυτή τη στιγμή 700.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους με νόμους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ…..»

«….Ενάντια σε αυτούς και όλους τους αντεργατικούς νόμους , το ΚΚΕ , πρωτοστάτησε . Οι κομμουνιστές οργάνωσαν των αγώνα των συνδικάτων μέσα σε μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς , πρωτοστάτησαν για να οργανωθούν μεγάλες πανελλαδικές απεργίες και συλλαλητήρια με σημαντική συσπείρωση και συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων , άλλων μαζικών φορέων, διεκδικώντας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια , την ενεργειακή φτώχεια , μέτρα για την Υγεία , τα φάρμακα, για την Παιδεία και την προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές . Πρωτοστατήσαμε μέσα στο καμίνι των μεγάλων πυρκαγιών , μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση της λαϊκής δράσης μέσα στις πυρκαγιές στην Εύβοια και στην Αττική για να σωθούν οι περιουσίες και το βιός χιλιάδων εργαζομένων και αγροτών, αυτόαπασχολούμενων.

Με τις εμβληματικές μεγάλες απεργιακές νίκες όπως στην efood, και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων  με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς , όπως στη cosco, στους Οικοδόμους και αλλού αποδείχτηκε ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι μπορούν να ακυρωθούν στη πράξη , από το ίδιο το εργατικό κίνημα με τους κομμουνιστές μπροστά.  Το μόνο καλό σενάριο για την εργατική τάξη και το λαό είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια του , να παλέψει οργανωμένα και μαζικά με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όλα αυτά τα παραδείγματα και ακόμα περισσότερα βέβαια που μπορούμε να συζητήσουμε , πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για όλους όσους σήμερα ζουν αυτή τη βαρβαρότητα.

Καμιά σχέση δεν έχουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα συμφέροντα που υπηρετούν τα κόμματα του συστήματος.

Ακόμα και τώρα που συζητάμε, τα κυβερνητικά σενάρια και οι διεργασίες στα  επιτελεία των μεγιστάνων και των κομμάτων τους δίνουν και παίρνουν.

Κάθε μέρα προσπαθούν να πείσουν το λαό και τη νεολαία ειδικότερα, ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, γιατί αλλιώς δε γίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το ζήτημα διαγωνίζονται Μητσοτάκης και Τσίπρας , απευθυνόμενοι στο μεγάλο κεφάλαιο. Μάλιστα ο Τσίπρας πρόσφατα έταξε στα αφεντικά μια σταθερή κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές για να μην μπουν σε κίνδυνο οι μπίζνες και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων….»

«…..Ταυτόχρονα , ύπουλα προσπαθούν να πείσουν χωρίς να μπαίνουν στην ουσία της αντιπαράθεσης , ότι η ψήφος στο ΚΚΕ , είναι χαμένη ψήφος , διότι δε πρόκειται να συμμετέχει στη κυβέρνηση.

Καλλιεργούν μέσω των καναλιών και των εφημερίδων , το διαδίκτυο που ελέγχουν , τη λογική του λιγότερου κακού . Το γνωστό παιχνίδι που παίζεται ξανά και ξανά εδώ και χρόνια λες και είναι παλιά ελληνική ταινία. Το παιχνίδι της αριστεράς – δεξιάς , τα ψευδοδιλλήματα που στην ουσία είναι αυτά που οδηγούν στη χαμένη ψήφο.

Στη πραγματικότητα όμως, χαμένη ψήφος  για το λαό , για την εργατιά , την φτωχή αγροτιά  , είναι η ψήφος σε όλους όσους ευθύνονται για το χάλι που ζούμε σήμερα και που είναι δεσμευμένοι να συνεχίσουν.

Χαμένη ήταν η λαϊκή ψήφος στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Χαμένη ήταν η “αντιμνημονιακή” ψήφος στον Τσίπρα, που έγινε μνημονιακή.

Χαμένη ήταν η ψήφος στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του ‘15 που έγινε ΝΑΙ.

Χαμένη είναι, επίσης, η ψήφος σε κόμματα μπαλαντέρ ή διάττοντες αστέρες που, αφού εκτελέσουν την αποστολή τους στο αστικό πολιτικό σύστημα, μετά εξαφανίζονται.

Ακούσαμε προχθές και τον κ. Ανδρουλάκη να λέει  ότι θα συγκυβερνήσει με όποιον βγει πρώτος και ο Τσίπρας δήλωσε ενθουσιασμένος ότι κι αυτός το ίδιο πράγμα λέει: Να βγει, δηλαδή, πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, που αν βγει πρώτη η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με εκείνη. Τόσο μεγάλη πρόοδο …….»

«…Δε τολμάνε όμως όλοι αυτοί, να αντιπαρατεθούν με το ΚΚΕ επί της ουσίας  και για έναν παραπάνω λόγο. Γιατί το ΚΚΕ καταθέτει στον λαό το Πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησής του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, που φωτίζει ότι υπάρχει διέξοδος για αυτόν, σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου. Για μια διακυβέρνηση όπου αξιοποιώντας το κεντρικό σχεδιασμό , ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι , θα επιστρέφει στους ίδιους. Όπου όλα τα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία έτσι ώστε η παραγωγή να οργανώνεται με κριτήριο και σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού , και όχι τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων. Έτσι ώστε η Υγεία , η Παιδεία , τα φάρμακα , το δικαίωμα στη στέγη , η εργασία , ο αθλητισμός , ο πολιτισμός , να μην είναι εμπορεύματα προς πώληση για όποιον έχει την δυνατότητα να τα αγοράσει . Μόνο με μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα , με ελεύθερο χρόνο.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η κερδισμένη ψήφος για το λαό που εκφράζει τη συνέπεια λόγων-έργων, που δεν θα τον απογοητεύσει, που θα τη βρει δίπλα του σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ανάσες ανακούφισης, που φωτίζει κι ανοίγει δρόμο για την πραγματική διέξοδο.

Για αυτό λοιπόν εμείς σας κοιτάμε στα μάτια και σας λέμε καθαρά . όσο πιο αδύναμη βγει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ανεξάρτητα την απόχρωση και τη σύνθεση της , και όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ , τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός το επόμενο διάστημα , τόσο πιο καλές θα είναι οι προϋποθέσεις να μπουν εμπόδια σε αυτή τη πολιτική , να έχουμε νέες κατακτήσεις, να ανοίγει ο δρόμος για συνολικότερες αλλαγές , επαναστατικές αλλαγές. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο.

Δηλαδή το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: ή θα βγουν  δυνατά τα αστικά κόμματα και αυτοί που μας πίνουν το αίμα τόσα χρόνια για να θησαυρίζουν  που κυβέρνησαν και μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το χάλι ή αν θα είναι δυνατός ο λαός και το ΚΚΕ για να κάνει τη ζωή δύσκολη στους όποιους κυβερνώντες και ευκολότερη τη ζωή του λαού!

Γι’ αυτό, λοιπόν, καλούμε όλους όσοι ακόμα το σκέφτονται, αυτή τη φορά τη σκέψη, να την κάνουν επιλογή, και την επιλογή, πράξη. Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Να δυναμώσουν πολύ περισσότερο το ΚΚΕ. Να στείλουν πολλούς περισσότερους κομμουνιστές βουλευτές στη Βουλή από τους 15 που είμαστε σήμερα.

Σκεφτείτε να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές βουλευτές που δε δρούν μόνο μέσα στη βουλή, αλλά είναι παντού και όπου με την παρουσία τους μπορούν να στηρίξουν τον λαό που διεκδικεί. Σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, στα μπλόκα των αγροτών, στις γειτονιές. Σκεφτείτε να έχουμε περισσότερους βουλευτές που θα μπαίνουν μπροστά για να μην πλειστηριάζονται τα σπίτια του λαού , αντί περισσότερους Πάτσηδες που τα αρπάζουν.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν το έχει κανείς «στο χέρι». Γι’ αυτό μπορεί να βρίσκεται σταθερά στο στρατόπεδο των «πολλών», να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας.

Φίλες και φίλοι,

Παλέψτε, λοιπόν, με το ΚΚΕ! Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Για να είμαστε αύριο όλοι εμείς , η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πιο δυνατοί! Για να δυναμώσει η προοπτική των μεγάλων ανατροπών που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας!

Για το μεγάλο, για το ωραίο, το συγκλονιστικό, για τον σοσιαλισμό!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis