home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΟικονομία

Λακωνία: Πούλησαν 90 τόνους ελαιόλαδο με 5,30 ευρώ – Ρεκόρ παραγωγής στη Συκέα

Σε καλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, με τις πράξεις να συνεχίζονται, ενώ Ιταλία και Ισπανία έχουν προβλήματα με την παραγωγής τους

Σε καλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, με τις πράξεις να συνεχίζονται, ενώ Ιταλία και Ισπανία έχουν προβλήματα με την παραγωγής τους. Την ίδια στιγμή ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών σημειώθηκε στη Συκέα Λακωνίας.

Ο επί 40 χρόνια διαχειριστής στον Συνεταιρισμό Συκέας Λακωνίας, κ. Σωτήρης Μπατσάκης δήλωσε μιλώντας στο Περιοδικό Γεωργία – Κτηνοτροφία τα εξής: «Ολοκληρώσαμε την συγκομιδή ελιάς γύρω στις 25 Ιανουαρίου. Εμείς κάνουμε ταυτόχρονα και την ελαιοποίηση, για να επιτύχουμε την ανώτερη ποιότητα στο προϊόν μας. Συνολικά τα μέλη του Συνεταιρισμού μας καλλιεργούν γύρω στα 13.000 στρέμματα ελιάς (βάσει ΟΣΔΕ 2022), εκ των οποίων το 90% είναι Κορωνέικες. Την εφετινή χρονιά επιτύχαμε ρεκόρ παραγωγής, όλων των εποχών, φτάνοντας τους 1.080 τόνους. Το προηγούμενο ρεκόρ μας ήταν 920 τόνοι. Κάναμε μια πράξη πώλησης στις αρχές Φεβρουαρίου, με μια τιμή στα 5,31 ευρώ και συγκεκριμένα για 90 τόνους. Πίσω, έχουμε ακόμα ποσότητα 750 τόνων φετινής εσοδείας. Η ποιότητα είναι εξαιρετική με οξύτητα που δεν ξεπερνά το 0,32. Το προϊόν έχει ζήτηση και η αγορά, εκτιμώ, πως θα πάει πολύ καλά και ειδικά τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα».

Με 5,30 ευρώ το κιλό εν τω μεταξύ πούλησε 90 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φετινής (2022) εσοδείας ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης Λακωνίας, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιάννης Λάγγης, η ζήτηση για το προϊόν συνεχίζονταν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button