home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Προσκύνημα στην Καραθώνα για τα παραδοσιακά κούλουμα

Καθαρά Δευτέρα στην Αργολίδα με λαγάνα, σαρακοστιανά, πέταγμα χαρταετού, ψησταριές και … θάλασσα
Καθαρά Δευτέρα Καραθώνα χαρταετοί (7)

Η καλοκαιρία βοήθησε για να βγει ο κόσμος να γιορτάσει τα παραδοσιακά κούλουμα στην Αργολίδα, με την Καραθώνα να έχει την τιμητική της, ως συνήθως. Ναυπλιώτες, Αργείτες και εκατοντάδες επισκέπτες ήταν αυτοί που έσπευσαν στη δημοφιλή παραλία του Ναυπλίου την Καθαρά Δευτέρα καθώς ο καιρός ναι μεν επιτρέπει το πέταγμα του αετού, αλλά όχι σε πολύ μεγάλα ύψη.

Κάποιοι προνόησαν και πήραν μαζί τους ψησταριές, εφοδιασμένοι με τα ανάλογα σαρακοστιανά εδέσματα, θαλασσινά και ουζάκι.

Επισκέπτες και ντόπιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την απαιτητική καθημερινότητα κάνοντας πραγματικά … προσκύνημα, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης αμμουδιάς.

Το Ναύπλιο αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή παρότι δεν αποτελεί παραδοσιακό αποκριάτικο προορισμό, όπως η Πάτρα. Όμως πολλοί ήταν αυτοί που εξόρμησαν έτσι κι’ αλλιώς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου φράκαρε, θυμίζοντας καλοκαίρι, με πολλά παιδικά χαμόγελα, αν και ελάχιστοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν μια βουτιά στα κρύα νερά. Αυτοκίνητα πάνε κι’ έρχονται κάνοντας την Καραθώνα να θυμίζει καλοκαιρινές δόξες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis