home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φυλακές Ναυπλίου: Μία γιορτή για τα παιδιά

Η Παρασκευή 3 Μαρτίου θα είναι ημέρα χαράς για τους έγκλειστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Φυλακές Ναυπλίου: Μία γιορτή για τα παιδιά
Δικαστικές φυλακές Ναυπλίου (5)

Η Παρασκευή 3 Μαρτίου θα είναι ημέρα χαράς για τους έγκλειστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου, μιας και είναι αφιερωμένη στη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Η ιδιαίτερη και πρωτότυπη αυτή γιορτή (κλειστή στο κοινό) εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Τίρυνθας και Ναυπλίου», το οποίο εμπνεύστηκε η Ομότιμη Καθηγήτρια, κα Άλκηστις Κοντογιάννη και πραγματοποιείται από το 2014 υπό την αιγίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση», του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσουκαι έχει τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.

Στα πλαίσια της εξεύρεσης λύσεων ικανών να μετατρέψουν τη φυλακή σε κοινωνικό κέντρο ανάπτυξης δεξιοτήτων και πολιτισμού, οι εμψυχωτές και υποψήφιοι διδάκτορες, Αικατερίνη Δήμα, Ελπίδα Στράτου και Ελευθέριος Πανδής, επεξεργάστηκαν με τους έγκλειστους, μέσα από τα μαθήματά τους, εναλλακτικές μεθόδους αλληλεπίδρασης με τα παιδιά τους με θετικό και δημιουργικό τρόπο, μέσω βελτιωμένης επικοινωνίας και παιχνιδιού.

Τελική αφίσα

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές της δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση, με συμμετοχή και άλλων τεχνών όπως εικαστικών, μουσικής και κουκλοθεάτρου. Έτσι, οι εμψυχωτές σε συνεργασία με τους έγκλειστους οργάνωσαν «Μια γιορτή για τα παιδιά», η οποία είναι βασισμένη στη δυναμική παιδαγωγική της χαράς.

Η φυλακή γίνεται ο τόπος όπου χωρούν οι ανατροπές και όπου οφείλει να ξεκινήσει η κοινωνική αλλαγή. Η σύσφιξη των σχέσεων των έγκλειστων με τα παιδιά τους οριοθετεί τον δρόμο της επανένταξης, τον δρόμο της μη υποτροπής.

Θα δοθούν δώρα βιβλία στα παιδιά των έγκλειστων, μια προσφορά του «Φουγάρου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis