home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η ηχορύπανση στο Παλιό Ναύπλιο και η ανάγκη των τουριστών για διασκέδαση

Η Τοπική Κοινότητα Ναυπλίου αποφασίζει για το αν θα παραταθεί το ωράριο για παίξιμο μουσικής σε τέσσερα καταστήματα της παλιάς πόλης.
Ναύπλιο παλιά πόλη πανοραμική

Ο τουρισμός αποτελεί εδώ και χρόνια τη βαριά βιομηχανία στο Ναύπλιο, με την Παλιά Πόλη να είναι στο επίκεντρο. Είναι γνωστό πως αρκετά από τα νεοκλασικά κτήρια έχουν μετατραπεί σε ξενώνες, εστιατόρια, καφετέριες ή μπαράκια. Στο προσεχές τοπικό συμβούλιο τέσσερα καταστήματα εστίασης έχουν ζητήσει να παραταθεί το ωράριό τους προκειμένου να παίζουν μουσική πέραν του προβλεπόμενου χρόνου, φέρνοντας πάλι στο προσκήνιο ένα χρόνιο πρόβλημα.

Το γνωστό ζήτημα των λιγοστών πλέον μόνιμων κατοίκων της παλιάς πόλης, και ειδικά όσων διαμένουν σε σπίτια που βρίσκονται δίπλα σε καταστήματα διασκέδασης, δεν είναι άλλο από αυτό που καλούνται να συζητήσουν και να αποφασίσουν οι τοπικοί σύμβουλοι του Ναυπλίου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Ύπνος μετ’ εμποδίων

Όσοι τυγχάνει να διαμένουν σε πολύ κοντινή απόσταση από μαγαζιά που παίζουν μουσική μέχρι αργά τη νύχτα, υποφέρουν από την ηχορύπανση, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να ενισχύσουν την ηχομόνωση στα προηγούμενων αιώνων κτίσματα που κατέχουν γιατί αυτό δεν επιτρέπεται από τους ισχύοντες κανόνες δόμησης. Συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες είχαν κάνει πολίτες στην Καθημερινή, πριν από λίγους μήνες.

Αυτό το φαινόμενο αν και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων της παλιάς πόλης, ωστόσο αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος στην περιοχή και φέρνει νέες θέσεις εργασίας. Άλλωστε εκτός από την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη, υπάρχει και η ανάγκη των τουριστών για διασκέδαση.

Αιτήματα προς το Τοπικό Συμβούλιο

Μπροστά σε αυτό το δίλημμα θα βρεθεί το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου στην αυριανή τακτική «μεικτή» συνεδρίαση που θα γίνει δια ζώσης στο χώρο συνεδριάσεων του Δημαρχείου και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη.

Εκτός από τα τέσσερα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας που ζητούν χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου άδειας λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων, θα συζητηθούν αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου για χορήγηση άδειας κοπής δέντρων καθώς και η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης της 25ης Μαρτίου 2023 στο Δήμο Ναυπλιέων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis