home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανατροπή με την επαναλειτουργία του στρατοπέδου στη Σπάρτη

Μετατίθεται χρονικά η λειτουργία του ΚΕΕΜ ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων
ΚΕΕΜ Σπάρτης

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ), ωστόσο αυτό δεν θα γίνει τελικά τον Μάρτιο αλλά λίγο αργότερα, όπως προέβλεπε και ο αρχικός σχεδιασμός.

Η επαναλειτουργία του στρατοπέδου στη Σπάρτη μετατίθεται χρονικά για τις αμέσως επόμενες ΕΣΣΟ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πιθανότατα αυτό θα γίνει τον Ιούλιο, όπως και με την Καλαμάτα.

Για ποιο λόγο παίρνει παράταση η επαναλειτουργία του

Αυτό γίνεται για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των εμπλεκομένων μονάδων του Στρατού Ξηράς από την αναμενόμενη μετακίνηση προσωπικού, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Η επαναλειτουργία του ήταν βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της αγοράς της Σπάρτης, ενώ υπάρχει και παράρτημά του στο Γύθειο.

Το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) αποτελείται από τη Σχολή Αξιωματικών, 3 Τάγματα Εκπαίδευσης και το Λόχο Διοίκησης.

Αποστολή του ΚΕΕΜ, είναι η εκπαίδευση των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών και οπλιτών του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών, καθώς και η ειδική εκπαίδευση οπλιτών άλλων Όπλων και Σωμάτων, σε αντικείμενα αρμοδιότητας ΕΜ.

Περιλαμβάνει τις εξής σχολές:

  • Σχολή Οδηγών στη Σπάρτη
  • Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο
  • Σχολή Αρτοποιών στη Σπάρτη

Σε αναμονή βρίσκεται και το στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα που έχει προαναγγελθεί πως θα επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ενώ το ίδιο δεν αποκλείεται να συμβεί και με άλλα Κέντρα της Πελοποννήσου που είχαν κλείσει, όπως αυτό του Ναυπλίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis