home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομίαFeatured

Πελοπόννησος: Από 18.000 έως 30.000 ευρώ σε επιχειρήσεις για ψηφιακό μετασχηματισμό

Από 23 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για χρηματοδότηση από τη δράση “Βασικός ψηφιακός μετασχηματισμός ΜμΕ”

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση “Βασικός ψηφιακός μετασχηματισμός ΜμΕ» του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Η δράση -η συνολική δημόσια δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 90.000.000 ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” 2021-2027, στην Προτεραιότητα 2 “Ενίσχυση επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας”.

Δικαιούχοι στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα, σε επιλέξιμους για τη δράση ΚΑΔ και πληρούν τα αναφερόμενα στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης (την οποία μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου).

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενισχύονται αιτήσεις χρηματοδότησης ύψους (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός) από 18.000 έως 30.000 ευρώ. Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται έως 50% του προϋπολογισμού της αίτησης χρηματοδότησης.

Για τις αιτήσεις που υποβάλλονται στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Μεγαλόπολης, Δήμος Γορτυνίας, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Οιχαλίας), η δημόσια επιχορήγηση δύναται να ανέλθει έως 60% του προϋπολογισμού της αίτησης χρηματοδότησης.

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο ΟΠΣΚΕ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων) έχει οριστεί η επόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι.

Η πρόσκληση της Δράσης έχει αναρτηθεί στην “Διαύγεια” καθώς και στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” (http://www.antagonistikotita.gr), του ΕΣΠΑ (https://www.espa.gr) και του Ενδιάμεσου Φορέα (http://www.efepae.gr).

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ Π. Ανταγωνιστικότητα στο τηλέφωνο 8011136300, στο email επικοινωνίας: [email protected], και από τον ΕΦ στο τηλέφωνο 210 6985210, στο e-mail επικοινωνίας: [email protected] καθώς και από τους εταίρους του ΕΦ.

Την αναλυτική πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button