home design 800x400
home design 1170Χ320

Μυρωδιά από τσίκνα στο Ναύπλιο

Μία μυρωδιά από τσίκνα σου ερχόταν στη μύτη από καταστήματα που έψηναν σε κοινή θέα σουβλάκια, αρνιά, κοντοσούβλι, και άλλα κρεατικά.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Μυρωδιά από τσίκνα στο Ναύπλιο
Τσικνοπέμπτη Ναύπλιο (3)

Σε υπαίθρια ψησταριά μετατράπηκαν οι δρόμοι και οι πλατείες στο Ναύπλιο, και όχι μόνο, για να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, που πιθανότατα έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα.

Το κρέας σήμερα έχει την τιμητική του και ήδη οικογένειες και φίλοι θα τιμούν τη μέρα τρώγοντας σε κάποιο ταβερνάκι ή ψήνοντας στο σπίτι. Η τσίκνα από τα κοψίδια στις ψησταριές που στήθηκαν προσέλκυσε αρκετό κόσμο.

Σε όποιο σοκάκι της πόλης και να στεκόσουν το μεσημέρι της Πέμπτης, μία μυρωδιά από τσίκνα σου ερχόταν στη μύτη, είτε αυτή προερχόταν από τις υπαίθριες ψησταριές που είχαν στηθεί στις πυλωτές των πολυκατοικιών, είτε από καταστήματα που έψηναν σε κοινή θέα σουβλάκια, αρνιά, κοντοσούβλι, γουρουνόπουλα και άλλα κρεατικά, προκειμένου να σπάσουν την μύτη των περαστικών και να τους δελεάσουν να κοπιάσουν για να απολαύσουν τις λαχταριστές λιχουδιές, στο πνεύμα της ημέρας.

Ψήστες υπήρχαν σε όλη τη πόλη με μουσικές επιλογές ανάλογες της ημέρας.

Τσικνοπέμπτη Ναύπλιο (2)
Τσικνοπέμπτη Ναύπλιο (1)
Τσικνοπέμπτη Ναύπλιο (4)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis