home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

“Απλά μαθήματα ενδυματολογίας” από το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου – Η ελληνική μόδα και ο οίκος Parthenis

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου το 5ο Μάθημα
“Απλά μαθήματα ενδυματολογίας”

Μια σειρά μαθημάτων με τίτλο «Απλά μαθήματα ενδυματολογίας» θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 27 Μαρτίου 2023, στις 7.00 μ.μ., από την Αγγελική Ρουμελιώτη, υπεύθυνη συλλογών του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου είτε με φυσική παρουσία, στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ “Κανάρη 4” στην Αθήνα, είτε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 γίνεται το 5ο Μάθημα: Συζήτηση με τη Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis, ιστορικό του ενδύματος & πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, για θέματα που αφορούν την ελληνική μόδα και τον οίκο Parthenis.

Διαχρονικά… Λιτά…Κομψά… Αρχετυπικά…. Τα ρούχα που συνθέτουν το σύμπαν Parthenis είναι σχεδιασμένα ώστε να αποτελούν καθημερινά αντικείμενα φορέσιμης τέχνης, με ξεκάθαρα, κλασικά σχέδια που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα στερεότυπα μεγέθους ή φύλου. Αυτές είναι οι βασικές αξίες που διατρέχουν κάθε συλλογή του οίκου, μετουσιωμένες σε κομμάτια που δένουν αρμονικά το ένα με το άλλο, για να συνθέσουν ένα αισθητικό σύνολο που δεν γνωρίζει σεζόν και τάσεις. Τα εμβληματικά αλλά καθημερινά ρούχα του brand είναι μια ωδή στο αθλητικό chic που χρωματίζεται από μια μποέμ, χαλαρή διάθεση. Μία μοναδική έμπνευση του Δημήτρη Παρθένη, που ίδρυσε τον οίκο τη δεκαετία του εβδομήντα, η κομψή, συμβολικά Ελληνική αισθητική του Parthenis έχει εξελιχθεί οργανικά, παραμένοντας πάντα σημερινή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση πλέον, της κόρης του Ορσαλίας. Αυτή η σύγχρονη ενσάρκωση της απλής, ξεκάθαρης κομψότητας, που αποτελεί την άμεσα αναγνωρίσιμη ταυτότητα των ρούχων Parthenis, είναι μία διαχρονική και πάντα επίκαιρη δήλωση στιλ.

Γενικές πληροφορίες

Το μάθημα θα γίνει είτε με φυσική παρουσία, στον πολιτιστικό κέντρο του ΙΒΠ “Κανάρη 4” στην Αθήνα, όπου στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του θα υπάρχει παρουσίαση των συλλογών του οίκου Parthenis, είτε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Κόστος μαθήματος: 15 €

Κόστος μαθήματος για υποστηρικτές/Φοιτητές/Ανέργους/ΑΜΕΑ: 10 €

Θέσεις

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (ειδικά αυτές με φυσική παρουσία) σας παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023, στις 2.30 μ.μ., καταβάλλοντας το κόστος της στο λογαριασμό του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR93 0110 4270 0000 4274 8015 718. Η απόδειξη κατάθεσης, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία κατάθεσης “Μαθήματα Κανάρη”, καθώς και ο τρόπος που θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα (διαδικτυακά ή δια ζώσης) θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Ο σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί σε αυτούς που έχουν δηλώσει διαδικτυακή παρακολούθηση την παραμονή της εκδήλωσης.

Επικοινωνία

 Ρόζα Πατσέα, τηλ. 210 3647577, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-14.00.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis