home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μωρό αγριογούρουνο κρύβεται κάτω από αυτοκίνητο, για να γλιτώσει από άγρια σκυλιά

Ο οδηγός σταμάτησε για να μην το πατήσει και βοήθησε το αγριογούρουνο να σωθεί
Μικρό αγριογούρουνο στο Ναύπλιο

Ένα μωρό αγριογούρουνο, που είχε χαθεί από το κοπάδι του, κυνηγημένο από αγέλη άγριων σκυλιών, τρομαγμένο στην άκρη του δρόμου, στον κόμβο Αγίου Ανδριανού στο Ναύπλιο, προσπαθεί να σωθεί κάτω από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, που σταμάτησε για να το δουν οι επιβάτες του.

Το αγριογούρουνο, που φαίνεται τρομαγμένο στην άκρη του δρόμου, μόλις σταματά το αυτοκίνητο, τρέχει και κρύβεται ανάμεσα στις ρόδες, για να μην το δουν τα αδέσποτα σκυλιά, που το είχαν κυνηγήσει νωρίτερα.

Πέρασε αρκετή ώρα το πρωί της Τετάρτης, μέχρι ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο κος Δημήτρης Κατσούρης, ο οποίος και το βιντεοσκόπησε, να καταφέρει να το βγάλει κάτω από το αυτοκίνητό του. Όπως λέει ο ίδιος στο anagnostis.org , «το μικρό αγριογούρουνο ήταν τρομαγμένο και δεν έφευγε από το αυτοκίνητο. Σταμάτησε η κίνηση, μέχρι το μωρό αγριογούρουνο, να φύγει και να τρέξει προς τα χωράφια, αναζητώντας το κοπάδι του».

Και προσθέτει ο οδηγός: «Φοβισμένο  κρύφτηκε στο αυτοκίνητο από κάτω. Μετριάσαμε την κίνηση και με  προσεκτικές κινήσεις προσπαθούσαμε να το οδηγήσουμε σε ένα πιο ασφαλές μέρος, όπως κι έγινε. Σημειωτέων ότι υπάρχουν πολλά στην περιοχή μας πλέον. Προφανώς έφυγε  από τη μαμά του και βρέθηκε ανάμεσα σε αυτοκίνητα».

Εντωμεταξύ λίγο αργότερα, ο κος Κατσούρης είδε ένα κοπάδι με δύο μεγάλα αγριογούρουνα και πολλά μικρά να περιφέρεται στην περιοχή.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Δεν είναι μωρό αγριογούρουνου . Τα μικρά του αγριογούρουνου έχουν κοκκινωπό τρίχωμα με χαρακτηριστικές κίτρινες ραβδώσεις. Το τρίχωμα τους γίνεται καφε μόλις γίνουν 6 μηνών.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis