home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Δήμος Ερμιονίδας: Μήπως ο Παναγιώτης Καμπόσος έπρεπε να μην εργάζεται;

Γ. Γεωργόπουλος: «Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με διαφάνεια και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Ερμιονίδας και των Δημοτών του»

Ο Δήμος Ερμιονίδας τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει υποβάλλει έναν μεγάλο αριθμό χρηματοδοτικών προτάσεων, φακέλων και μελετών σε διάφορα Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά Χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, Φιλόδημος Ι, Φιλόδημος ΙΙ, Αντώνης Τρίτσης κ.λ.π..

Μέσω αυτών των μελετών και προτάσεων, ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις έργων άνω των 12.000.000,00€, ενώ σήμερα αρκετές χρηματοδοτικές προτάσεις βρίσκονται στο στάδιο της οριστικής έγκρισης.

Όπως ανακοινώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος: «Η σύνταξη των εν λόγω φακέλων και η εκπόνηση των σχετικών μελετών, ανατέθηκαν από τον Δήμο Ερμιονίδας σε διάφορα μελετητικά γραφεία της Ελλάδας, τα οποία διέθεταν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα κατάλληλα προσόντα ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις υπηρεσίες που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν.

Η διαδικασία όλων των αναθέσεων ήταν απολύτως νόμιμη και ηθική, όλες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς επίσης και τα εντάλματα πληρωμής τους.

Τα πάντα έγιναν και γίνονται στο φως, όπως ακριβώς ορίζει ο Νόμος και δεν υπάρχει τίποτε κρυφό ή κάτω από το χαλί, όπως ισχυρίζονται δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Λάμπρου Τάσος και Τόκας Τάσος.

Ένα από όλα τα μελετητικά γραφεία στα οποία ο Δήμος Ερμιονίδας ανέθεσε την σύνταξη κάποιων χρηματοδοτικών προτάσεων και την εκπόνηση των σχετικών μελετών, ανήκει στον κ. Παναγιώτη Καμπόσο, ο οποίος είναι ο γιος του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου.

Η επιλογή του συγκεκριμένου γραφείου έγινε με βάση την επάρκεια, την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητά του.

Και πράγματι η συνεργασία του Δήμου Ερμιονίδας με το εν λόγω γραφείο, το οποίο κάνει άριστα την δουλειά του, είναι άκρως επιτυχημένη και επωφελής.

Για παράδειγμα η ένταξη του σημαντικότατου έργου (που σήμερα βρίσκεται υπό δημοπράτηση), της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, ύψους 2.074.790,00€, έγινε κατόπιν υποβολής του φακέλου και της μελέτης από το συγκεκριμένο γραφείο, χωρίς καμία αμοιβή (προσφορά).

Επίσης, η ένταξη και η χρηματοδότηση του έργου της Ανάπλασης του Πάρκου της παλιάς Πυροσβεστικής στο Κρανίδι, από το “Πράσινο Ταμείο” ύψους 170.000,00€, οφείλεται στην υποβολή φακέλου και σχετικής μελέτης που έγιναν δωρεά από το εν λόγω γραφείο στον Δήμο Ερμιονίδας, χωρίς καμία αμοιβή (προσφορά).

Υποστήριξη στην υποβολή φακέλου στην πρόσκληση Οδική Ασφάλεια, χρηματοδοτούμενη από το Ταμεία Ανάκαμψης, προϋπολογισμού 1.091.886,00€, χωρίς καμία αμοιβή (προσφορά).

Ακόμα αυτή την περίοδο είναι υπό έγκριση τρεις χρηματοδοτικές προτάσεις από το συγκεκριμένο γραφείο.

Δηλαδή η “Κατάρτιση Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίμακος”, η “Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας στον Δήμο Ερμιονίδας” και ο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΟΤΑ”.

Από την στιγμή λοιπόν που κάνει άριστα την δουλειά του έχοντας φέρει σημαντικές χρηματοδοτήσεις στον Δήμο μας, ποιο είναι των πρόβλημα των κ.κ. Λάμπρου και Τόκα με τον κ. Παναγιώτη Καμπόσο;

Δηλαδή θα έπρεπε ο κ. Παναγιώτης Καμπόσος, επειδή είναι γιος του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, να αποκλειστεί ως μελετητικό γραφείο, παρόλο που διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα, την κατάλληλη τεχνογνωσία και κάνει άριστα την δουλειά του;

Μήπως ο κ. Παναγιώτης Καμπόσος έπρεπε να μην εργάζεται και να είναι άνεργος;

Ή μήπως είναι το μόνο μελετητικό γραφείο στο οποίο ο Δήμος Ερμιονίδας ανέθεσε την εκπόνηση χρηματοδοτικών προτάσεων και μελετών;

Σήμερα θυμήθηκαν οι κύριοι αυτοί να ενοχληθούν για πέντε αναθέσεις μελετών του Δήμου Ερμιονίδας προς το συγκεκριμένο γραφείο, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στη ιστοσελίδα της “Διαύγειας”, έχουν γίνει τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και είναι γνωστές από την πρώτη στιγμή που υπεγράφησαν;

Μήπως τώρα τους ενόχλησε ότι αυτό το μελετητικό γραφείο ανήκει σε έναν ντόπιο συμπολίτη μας από την Αργολίδα;

Μήπως θα έπρεπε ο Δήμος Ερμιονίδας να μην αναθέσει πουθενά την σύνταξη χρηματοδοτικών προτάσεων και την εκπόνηση μελετών, έτσι ώστε να μην γίνει κανένα έργο στην περιοχή μας;

Τους πληροφορώ ότι αυτόν τον Τόπο τον κυβερνά με διαφάνεια, σύνεση και στιβαρότητα η παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Ερμιονίδας και των Δημοτών του.

Αποφασίζει και αναθέτει την εκπόνηση μελετών και την σύνταξη χρηματοδοτικών προτάσεων, σε εταιρείες που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα, την απαραίτητη τεχνογνωσία και φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Δήμο μας, που δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης σημαντικών έργων.

Και στην περίπτωση που κάποια χρηματοδοτική πρόταση απορριφθεί από ένα Ευρωπαϊκό, Εθνικό ή Περιφερειακό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, τότε στον Δήμο μας μένει ως κέρδος μια έτοιμη και ολοκληρωμένη μελέτη έργου.

Χρησιμοποιώντας αυτή την έτοιμη μελέτη το έργο θα ενταχθεί στο μέλλον σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” , ο Δήμος Ερμιονίδας κατέθεσε προτάσεις και μελέτες ύψους 20.000.000,00€ από τις οποίες τελικά εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις τριών έργων συνολικού προϋπολογισμού 9.377.667,60 € από το πλαφόν των 11.500.000,00 €.

Οι υπόλοιπες προτάσεις και μελέτες που δεν εγκρίθηκαν, είναι ολοκληρωμένες και έτοιμες προς κατάθεση σε νέα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Και εκτός όλων των άλλων, οι  κ.κ. Λάμπρου και Τόκας έχουν το θράσος να μιλάνε για το έργο της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Αναρωτιέμαι αυτοί οι κύριοι της αντιπολίτευσης ποια συμφέροντα εκπροσωπούν άραγε, όταν προτείνουν μια συγκεκριμένη εταιρεία για μικρής κλίμακας δοκιμαστική αντικατάσταση δημοτικού φωτισμού και αρνούνται σθεναρά ένα ολοκληρωμένο έργο, στο οποίο ο ανάδοχος εργολάβος θα αναδειχθεί με απόλυτη διαφάνεια μέσω ενός διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού;

Γιατί αντιτάσσονται με κάθε τρόπο σε ένα καινοτόμο έργο, με σημαντικό περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα και με πολλαπλά οφέλη για τους Δημότες της Ερμιονίδας;

Ένα έργο το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί εξαιτίας της αρνητικής τους στάσης, αφού σχετίζεται και με τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων που προέκυψαν για την κάθε δημοτική παράταξη από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σημειωτέων ότι πρόκειται για ένα έργο που επιδοτείται με 20% επί  του προϋπολογισμού του έργου, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.   

Και βέβαια κύριοι, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού, διότι η μη υλοποίησή του επιβαρύνει σήμερα τον Δήμο Ερμιονίδας και τους Δημότες του κατά 600.000,00€ τον χρόνο με τις νέες αυξημένες τιμές της ενέργειας.

Και είναι ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό έργο, που υποσχόμαστε στους Δημότες μας να το υλοποιήσουμε κατά την επόμενη δημαρχιακή θητεία μας την πενταετία 2024 – 2028.

Έχουν το θράσος να μιλάνε στα πλαίσια μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, για την καθιέρωση της 6ήμερης πεντάωρης εργασίας στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία είναι απόλυτα νόμιμη, η εφαρμογή της αποτελεί Νόμο του Ελληνικού Κράτους και κάθε προσφυγή εναντίον της έχει απορριφθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλό είναι κάποια στιγμή, αυτοί οι κύριοι να αντιληφθούν ότι η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει με συνέπεια τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Δημότες της Ερμιονίδας και μέσα σε τριάμισι χρόνια έχει παρουσιάσει ένα σημαντικότατο έργο στον τόπο μας, το οποίο έχει μοναδικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button