home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Άργος: Καμπόσος και Μαλτέζος σε νέους διαξιφισμούς

Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις, μπηχτές, αναφορές σε υπηκόους και σε συγγενικές σχέσεις

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Δημήτρη Καμπόσου και Γιάννη Μαλτέζου με νέες σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν, αν και ακόμα βρισκόμαστε αρκετούς μήνες μακριά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Δήμου Άργους-Μυκηνών:

«Ο πανικός του κ. Μαλτέζου μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην κοπή πίτας του συνδυασμού μας και από τις δημοσκοπήσεις που δεν του δίνουν καμία ελπίδα εκλογής, είναι εμφανής. Κάθε μέρα που περνά διαπιστώνει ότι ο κόσμος τον γνωρίζει και τον απορρίπτει για το ανύπαρκτο έργο του στο δήμο Άργους Μυκηνών.

Με αποκορύφωμα την παντελή του αδιαφορία και ανικανότητα στο θέμα της σύνδεσης του Άργους με τον Μυκηναϊκό δρόμο, ο οποίος θα γίνει τα επόμενα χρόνια, και θα τον ακολουθεί εσαεί ως υπαίτιο ενός μεγάλου εγκλήματος εις βάρος των δημοτών μας.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας όπως φαίνεται έχει επιλεκτική μνήμη και τοποθετείται κατά το δοκούν.

Ας θυμηθεί λοιπόν και ας μας απαντήσει:

Είναι αλήθεια ότι ανατέθηκε από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αργολίδας κ. Μαλτέζο μελέτη για μια επέκταση αγωγού;

Είναι αλήθεια ότι η μελέτη που ανατέθηκε από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αργολίδας κ. Μαλτέζο είναι προϋπολογισμού 100.000€ (!!!);

Είναι αλήθεια ότι η μελέτη ανατέθηκε σε συγγενικό του πρόσωπο; (!!!)

Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Μαλτέζος για τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που γεννώνται από την απευθείας ανάθεση σε στενό συγγενικό του πρόσωπο;

Έχει συνηθίσει μάλλον να κουνάει το δάκτυλο και να ρίχνει λάσπη σε όσους δουλεύουν και να λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό του συμφέρον και δε θα απαντήσει. Εμείς θα ρωτάμε…»

Μαλτέζος: Στη δημοσιότητα όσα έγγραφα έχετε

Απάντηση στον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο δίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος:

«Ουδέποτε ανατέθηκε από εμένα,  ως πρώην Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αργολίδας ή  από την νυν θέση μου ως Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,  μελέτη σε συγγενικό μου πρόσωπο προϋπολογισμού 100.000€  ή  μικρότερου ποσού.

Σας προκαλώ δε εάν υπάρχει υπογεγραμμένο από εμένα τέτοιο έγγραφο σύμβασης να το βγάλετε στην δημοσιότητα τώρα και όχι να ρίχνετε λάσπη, όπως το συνηθίζετε.

Κύριε απερχόμενε Δήμαρχε δεν είμαστε εγώ και εσείς το ίδιο.

Για εσάς και τους δύο γιους σας καθώς και για την εταιρεία που έφτιαξαν το 2020 έγραψαν αθηναϊκές εφημερίδες παραπέμποντας σε επίσημα έγγραφα αναρτημένα δημόσια στο ΓΕΜΗ  (από το οποίο φαίνονται και οι ΚΑΔ ενασχόλησης της συγκεκριμένης εταιρίας) καθώς και στο σύστημα Promitheus.gov.gr, όπου ο καθένας μπορεί να μπει και πρέπει να μπει για να ελέγξει ως ενεργός πολίτης τις συμβάσεις της εν λόγω εταιρείας με δημάρχους της Πελοποννήσου, όπου εσείς είστε Πρόεδρος ΠΕΔ, δηλαδή πρόεδρος του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Αφού φοβάστε όμως να μου απαντήσετε σε όσα σας έχω ρωτήσει για την υπόθεση του κουμπάρου σας και στενού σας συνεργάτη Βασιλείου Λαμπρακάκη και της κουνιάδας του της κας Μαρίας Σπανού, σας ενημερώνω ότι έχω δρομολογήσει ήδη τις διαδικασίες και θα αναγκαστείτε να το κάνετε αργά ή γρήγορα.

Για αυτό και δεν βιάζομαι.

Υ.Γ. Σας θαύμασα και εγώ στην εκδήλωσή σας στη Δαλαμανάρα, σας το δηλώνω για να μην αγχώνεστε και βγαίνετε και τα λέτε μόνος σας. Κατεβήκατε από την σκάλα από όπου βγαίνουν συνήθως οι νύφες, σας έραιναν οι υπήκοοί σας με κομφετί, τους ταΐσατε με πίτα και κοκ και ήσασταν άκρως φιλόξενος με τους Ναυπλιώτες υποστηρικτές συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης που είχατε καλέσει.

Υπερβάλλατε εαυτόν!»

«Δεν είμαστε υπήκοοι του κ. Μαλτέζου»

Σε απάντησή του ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αναφέρει:

“Ξεκινάει ο πονηρός απερχόμενος από την πολιτική κ. Μαλτέζος την… απάντηση του: «ουδέποτε ανατέθηκε από εμένα…» και παρακάτω «…εάν υπάρχει υπογεγραμμένο από εμένα τέτοιο έγγραφο…». Θέμα υπογραφής και όχι ουσίας. Αν δηλαδή το έχει υπογράψει άλλος παράγοντας ή όργανο της Περιφέρειας αλλάζει την ουσία; Αν έχει δοθεί καθ’ υπόδειξη μέσω Αναπτυξιακής Εταιρείας σε συγγενή του είναι ηθικό; Απευθείας ανάθεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ να γίνεται και δεν έχει σημασία; Το θέμα είναι πολιτικό και ηθικό συνάμα. Δίνουμε μια ευκαιρία ακόμη στον κ. Μαλτέζο να μας απαντήσει: έχει γίνει ή δεν έχει γίνει σε συγγενή του καθ’ υπόδειξη του απευθείας ανάθεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ; (Το θέμα βέβαια δεν είναι η απευθείας ανάθεση αλλά η συγγενική σχέση)

Οπωσδήποτε, όπως παραδέχεται ο κ. Μαλτέζος, ο Δήμαρχος των έργων Δημήτρης Καμπόσος δεν είναι το ίδιο με τον Αντιπεριφερειάρχη των λόγων κ. Μαλτέζο. Δεν είναι ίδιοι. Ουδεμία σύγκριση δεν υπάρχει.

Ο ένας έχει αναμορφώσει το δήμο Άργους Μυκηνών και ο άλλος με πακτωλό χρημάτων της Περιφέρειας δεν μπόρεσε να ρίξει λίγα μέτρα άσφαλτο ούτε σε ένα δρόμο, αυτόν του κάστρου, όπως είχε υποσχεθεί. Αντιθέτως απέκλεισε το Άργος από το νέο δρόμο των αρχαιοτήτων. Αυτό δεν του το συγχωρεί κάνεις Αργείος.

Σχετικά με τις απαντήσεις που ζητά, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, τις έχουμε δώσει εκεί που οφείλουμε, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος μας, όπως και άλλοι πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, για το συγκεκριμένο συμβάν που αναφέρεται. Άλλωστε το λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη στην οποία από την πρώτη ώρα απευθύνθηκε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών για να αποδώσει τις ευθύνες. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται!

Βέβαια χρησιμοποιεί και την εφημερίδα Documento η οποία βρίζει νυχθημερόν τη κυβέρνηση η οποία έγραψε πως οι γιοί του δημάρχου έχουν πάρει δουλειές από δήμους. Δουλειές έχουν πάρει και μάλιστα απο 15 δήμους πανελλαδικά. Και μόνο μόλις απο 4 στους 26 δήμους της Πελοποννήσου. Εκτός και αν ποινικοποιείται και η δουλειά. Καμία δουλειά δεν έχουν πάρει βέβαια από το δήμο Άργους Μυκηνών όπως ψεύτικα υπονοεί ο απερχόμενος από την πολιτική κ. Μαλτέζος. Αν θέλει ο κ. Μαλτέζος να χτυπήσει το Δήμαρχο και όχι τα παιδιά του. Είναι ντροπή του να μην ξεχωρίζει προσωπικότητες και να ρίχνει λάσπη σε οικογένειες…

Υ.Γ. Πραγματικά είναι λυπηρό να αναφέρεται ο κ. Μαλτέζος στο 10% του εκλογικού σώματος του δήμου Άργους Μυκηνών που βρέθηκαν στην κοπή της πίτας της δημοτικής μας παράταξης, με τον απαξιωτικό όρο «υπήκοοι». Βέβαια ως γόνος μεγαλοαστικής οικογενείας ίσως έχει μάθει σε υπηκόους, αυτοκράτορες, Λουδοβίκους και Αντουανέτες. Δε μας εκπλήσσουν τέτοιες βασιλικές συμπεριφορές από τον Ιωάννη το Μέγα. Αλλά λίγη σεμνότητα δε βλάπτει.

«…Ο βασιλιάς καθόταν στο θρόνο του ντυμένος με πορφύρα και ερμίνα, πάνω σ’ έναν πολύ απλό κι ωστόσο μεγαλόπρεπο θρόνο.

Ά! Να ένας υπήκοος, φώναξε ο βασιλιάς, μόλις φάνηκε ο μικρός πρίγκιπας.

Κι ο μικρός πρίγκιπας αναρωτήθηκε: Πως μπόρεσε να μ’ αναγνωρίσει, αφού ποτέ του δεν μ’ είχε ξαναδεί!

Δεν ήξερε πως για τους βασιλιάδες, ο κόσμος είναι πολύ απλοποιημένος.

Όλοι οι άνθρωποι είναι υπήκοοι…» (Antoine de Saint Exupery, «Ο Μικρός Πρίγκιπας»)”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button