home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Πήγαν να δουν το Παλαμήδι και βρήκαν πόρτες κλειστές

Η στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους απογοήτευσε τους επισκέπτες
Παλαμήδι

Πούλμαν με γκρουπ τουριστών αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες που πήγαν να δουν το Παλαμήδι το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου βρήκαν τις πόρτες κλειστές μεταξύ 8:00 και 12:00. Ο λόγος ήταν η στάση εργασίας που έκαναν οι αρχαιοφύλακες στο εμβληματικό κάστρο του Ναυπλίου και σε άλλα μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων είχε προκηρύξει απεργία για σήμερα στα πέντε μεγάλα μουσεία λόγω του νομοσχεδίου που σήμερα τέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και προωθεί τη μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η συμμετοχή από όλους τους αρχαιοφύλακες είναι επιβεβλημένη για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του υπουργείο Πολιτισμού και της εργασίας μας, όπως είναι μέχρι σήμερα.

Δεν πρέπει ούτε ένας αρχαιοφύλακας να πιστεύει ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση αφορά μόνο τους εργαζόμενους των πέντε Μουσείων. Όπως έχουμε τονίσει σε όλες μας τις ανακοινώσεις και δελτία τύπου -από την πρώτη στιγμή που το ΥΠΠΟΑ εξήγγειλε ότι πρόκειται να μετατρέψουν τα μεγαλύτερα κρατικά μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου- θα αποκοπούν διοικητικά από τον κορμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Από την επομένη της λειτουργίας των ΝΠΔΔ, ο ΟΔΑΠ (πρώην ΤΑΠΑ) θα χάσει από τα έσοδά του περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν τα έσοδα των Μουσείων το 2022».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis