home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Η Βουνοπαρέα έβαλε πλώρη για τα Γρεβενά – Το πρόγραμμα

Σας προσκαλεί να πεζοπορήσετε μαζί σε ένα 3ήμερο γεμάτο μοναδικές εικόνες και ιδιαίτερες εμπειρίες που μόνο η φύση μπορεί να μας χαρίζει

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της δραστηριότητας του 3ημέρου 25-26-27/02 με προορισμό την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών. Για ακόμη μια φορά σας προσκαλεί να πεζοπορήσετε μαζί σε ένα 3ήμερο γεμάτο μοναδικές εικόνες και ιδιαίτερες εμπειρίες που μόνο η φύση μπορεί να μας χαρίζει.

Αυτή τη φορά η Βουνοπαρέα σχεδίασε μια πολύπλευρη δραστηριότητα με σκοπό να καλύψει όσον το δυνατόν περισσότερες από τις ομορφιές της περιοχής των Γρεβενών.

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα

Αναχώρηση από το Ναύπλιο (λιμάνι) στις 05:30 το πρωί και από το Άργος (λαϊκή αγορά) στις 06:00, με κατεύθυνση τα Γρεβενά. Πρώτος μας προορισμός, η εντυπωσιακή Λίμνη Πηγών Αωού στα 1350μ. υψόμετρο ανάμεσα στα Εθνικά Πάρκα Πίνδου και Βίκου – Αωού. Οξιές και μαύρη πεύκη -πιθανότατα- ντυμένα στα λευκά θα μας συντροφεύουν κατά την πεζοπορία μας περιμετρικά της λίμνης. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο κινούμενοι στα όρια της Βάλια Κάλντα με προορισμό τα χωριά Μηλιά και Κρανιά Μετσόβου. Ανάμεσά τους, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες Μπουλουβάρου όπου και η επόμενη στάση μας. Με ένα σύντομο μονοπάτι θα τους προσεγγίσουμε και μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες ξεκινάμε για το χωριό της Κρανιάς όπου και θα γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και προετοιμασία για την επόμενη ημέρα.

2η ημέρα

Ξεκινάμε την ημέρα μας με πρωινό στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε να πεζοπορήσουμε στο χωριό Σπήλαιο απ’ όπου και ξεκινάει κατηφορικό καλντερίμι που μετά από περίπου 2 ώρες θα μας οδηγήσει σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεφύρια της Ελλάδας, αυτό του φαραγγιού της Πορτίτσας. Χτισμένο το 1743 μας χαρίζει απίστευτη θέα στο φαράγγι της Πορτίτσας το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σκηνικό για κινηματογραφική ταινία. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και ανεβαίνουμε πάλι στο Σπήλαιο για σύντομη ξεκούραση με τσίπουρο και ιδιαίτερους μεζέδες στη φιλόξενη «Πέρδικα».

Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου, μια από τις πιο ιδιαίτερες, ιστορικά και αρχιτεκτονικά, μονές που έχουμε επισκεφθεί. Πρόκειται για ένα κατάγραφο ναό του 16ου αιώνα απ’ όπου πέρασε, σύμφωνα με την προφορική παράδοση, δύο φορές ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) και ίδρυσε κρυφό Σχολείο που λειτουργούσε για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια αλλάζουμε προσανατολισμό και κατευθυνόμαστε σε ένα ακόμη μοναδικό στολίδι της χώρας μας. Στις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα στα 1600μ. υψόμετρο βρίσκεται χτισμένο το ψηλότερο χωριό της πατρίδας μας αλλά και των Βαλκανίων. Ο λόγος για την ξακουστή και πολυτραγουδισμένη Σαμαρίνα, παραδοσιακό και ονομαστό Βλαχοχώρι της Πίνδου.

Αφού απολαύσουμε την βόλτα μας στις τέσσερις συνοικίες του χωριού και αφού γευτούμε την τοπική κουζίνα βάζουμε κατεύθυνση για το Χ.Κ. Βασιλίτσας και το όμορφο σαλέ του με την εκπληκτική θέα. Για τους επίδοξους σκιέρ οι πίστες θα είναι ανοιχτές αλλά εμείς προτείνουμε σε όλους τουλάχιστον μια όμορφη βόλτα με τα λίφτ.

Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας ξεκινάει με πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κοζάνη. Όποιος έχει γιορτάσει Κούλουμα στην Κοζάνη γνωρίζει, για τους υπόλοιπους δεν θα αποκαλύψουμε πολλά. Το μόνο που απαραιτήτως θα χρειαστείτε είναι άνετα παπούτσια για ξέφρενο χορό και πολύ αντοχή στο γλέντι.

Μετά το ξεφάντωμα και το φαγητό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και αργά το βράδυ θα ήμαστε στη βάση μας.

Πληροφορίες διαδρομών

– 1η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 2 χλμ, Υψομετρική διαφορά: 0μ., Ώρες: 1:00

– 2η ημέρα: Μήκος διαδρομής: 3 χλμ, Υψομετρική διαφορά: -300μ., Ώρες: 2:30

Η όλη δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι οι διαδρομές είναι εύκολες ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Παροχές δραστηριότητας

-Μεταφορά από Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο

-Τοπικές μετακινήσεις (βάσει προγράμματος)

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο

-Τρεις (3) έμπειροι συνοδοί βουνού

-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο

-Ασύρματες επικοινωνίες

-Φωτογραφικό υλικό

-Φ.Π.Α. 24%

Δεν περιλαμβάνεται:

-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Απαραίτητος εξοπλισμός

Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, φακός, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών – σοκολάτες – ξηρά τροφή – ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο, σακούλα απορριμμάτων, αλλαξιές ρούχων.

Πληροφορίες

Η Βουνοπαρέα συνιστά σε όλους τη χρήση μάσκας κατά την παραμονή μας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και την πραγματοποίηση rapid ή self test 24 ώρες πριν την συμμετοχή στην εκάστοτε δραστηριότητα, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Κατάθεση προκαταβολής στον τραπεζικό λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΓΡΕΒΕΝΑ”. Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button