home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η εξερεύνηση του Λονδίνου από του μαθητές του Κ. Ξ. Γ. Λόγος

Trafalgar square στο Λονδίνο

Οι μαθητές του τμήματος C2 του Κ.Ξ.Γ Λόγος της Βασιλικής Μαυροθαλασσίτη πραγματοποίησαν μια εξαιρετική, εκδρομή στο Λονδίνο στα τέλη Ιανουαρίου (27-30.01.2023). Όπως κάθε χρόνο σε Αγγλία και Ιταλία, οι μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Λόγος, βιώνουν τον τρόπο ζωής, την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο αυτών χωρών, μέσα σε ένα πλαίσιο εξάσκησης της ξένης γλώσσας στον τόπο που την ομιλούν. Το εκπαιδευτικό και πρακτικό όφελος των παιδιών είναι τεράστιο.

Οι εντυπώσεις, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκτούν οι μαθητές ηλικίας 15 και 16 χρονών στα ταξίδια αυτά είναι αναμφισβήτητα τεράστιες και τα βιώματα για αυτούς πρωτόγνωρα. Η αγωνία της πτήσης, η διαδρομή, οι περιοχές από τις οποίες πέρασαν και τέλος η προσέγγιση στον προορισμό που είναι η παγκόσμιας εμβέλειας πόλη του Λονδίνου αφήνει κατάπληκτους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Πριν ακόμα πάμε στο ξενοδοχείο, περιμένουν τα παιδιά αρκετές εκπλήξεις.

Αφού τακτοποιήθηκαν τα παιδιά σε άνετο ξενοδοχείο στο κέντρο του Λονδίνου, πίσω ακριβώς από το Βρετανικό Μουσείο, υπήρχε στο πρόγραμμα νυχτερινός περίπατος στο κέντρο του Λονδίνου, φαγητό και διασκέδαση στο εμπορικό κέντρο Trocadero.

Η δεύτερη μέρα ξεκινάει με επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο όπου τα παιδιά είδαν πολλές αρχαιότητες από την Μικρά Ασία, την Μέση Ανατολή, την Ινδία, την Κίνα, την Αφρική, την Ελλάδα, την Ιταλία. Φυσικά η μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε κατά την περιήγηση των παιδιών στις αιγυπτιακές μούμιες και στις αίθουσες που φιλοξενούν τα περίφημα «Μάρμαρα του Παρθενώνα» από την Αθήνα και τις αρχαιότητες από το ναό του Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλίας στην Πελοπόννησο. Άλλωστε το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα πολυσυλλεκτικό μουσείο. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν επίσης αντικείμενα και από την Κεντρική Ευρώπη αλλά και την Αγγλική επικράτεια. Αφήνοντας το Βρετανικό Μουσείο οι μαθητές πέρασαν από το κέντρο της περιοχής Westminster Abbey με τα ογκώδη δημόσια κτήρια όπου στεγάζονται εδώ και αιώνες διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και το έμβλημα της πόλης το Big Ben.

Η περιήγηση συνεχίστηκε με ξενάγηση στο κέντρο του Λονδίνου με τη βοήθεια της κ. Μαυροθαλασσίτη, γνώστη της ιστορίας και της ζωής του Λονδίνου, μια και σπούδασε σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό που συντρόφευε τα παιδιά κατά την παραμονή τους στο Λονδίνο, η αντανάκλαση των χρωμάτων, η καλή διάθεση, τους έκανε να συλλάβουν κάθε εικόνα που περνούσε από τα μάτια τους. Αφού επισκέφθηκαν το φημισμένο στέκι των διάσημων το Hard Rock Cafe πέρασαν την αψίδα του Γουέλιγκτον (Wellington Arch), από όπου ξεκινάει η ξενάγηση στο Λονδίνο. Αφού διεσχίσαν το Green Park, έφτασαν στα ανάκτορα του Backingham όπου διαμένει ο βασιλιάς Κάρολος. Η αλλαγή της φρουράς ήταν μια εικόνα που εντυπωσιάζει. Στη συνέχεια, βρέθηκαν στην πλατεία Trafalgar την καρδιά του τουριστικού Λονδίνου με την στήλη του Νέλσωνα, την National Gallery και μετά στην πλατεία Lancaster Square για φαγητό. Αφού πέρασαν το Piccadilly Circus με το άγαλμα Eros καταλήγουν στην περιοχή Carnaby και την Oxford Street για αγορές στα φημισμένα μαγαζιά.

Η τρίτη μέρα ξεκίνησε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο με 70 εκατομμύρια εκθέματα φυσικής ιστορίας που αφήνει άναυδους τους επισκέπτες. Στην συνέχεια συνέχισαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο Hyde Park, το μεγαλύτερο πάρκο του κεντρικού Λονδίνου με έκταση 1450 στρέμματα, που προσέφερε ξεκούραση και διασκέδαση. Μετά τους περίμενε το περίφημο Tower of London το μεγαλύτερο παραποτάμιο φρούριο του Λονδίνου που στο παρελθόν χρησιμοποιείτο σαν φυλακή. Δεν παρέλειψαν το City την οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου με το χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου (St. Paul’s Cathedral). Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην περιοχή Inns of Court όπου βρίσκονται τα βασιλικά δικαστήρια και φτάνοντας στην πλατεία Covent Carden βρίσκει κανείς μια καλαίσθητη αγορά με καταστήματα, εστιατόρια καφετέριες και πλανόδιους μουσικούς και καλλιτέχνες που κάνουν την γραφική περιοχή πολύ ενδιαφέρουσα. Το βράδυ φτάνουν στην φημισμένη και ποικιλόμορφη περιοχή το Camden με την υπαίθρια αγορά για ψώνια στα πολυάριθμα μαγαζιά, boutique και φαγητό στις Παμπ της περιοχής. Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσκεψη στο Science Museum of London όπου τα εκθέματα σκιαγραφούν την ιστορία και την εξέλιξη της επιστήμης και της βιομηχανίας από τα πρώτα αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα μέχρι την εξερεύνηση του διαστήματος και την ανάπτυξη των υπολογιστών. Μια έκπληξη ήταν η επίσκεψη στο παγκοσμίου φήμης πολυκατάστημα Harrolds με πράγματα που ίσως να μην υπάρχουν πουθενά αλλού στο κόσμο.

Ακολούθως τα παιδιά περίμενε το περίφημο «Μάτι του Λονδίνου» (London Eye) μια τεράστια ρόδα που ορθώνεται πάνω από τον Τάμεση απέναντι από το κοινοβούλιο. Κατασκευάστηκε το 1999 ενόψει της χιλιετίας έχει ύψος 135 και προσφέρει μοναδική θέα του Λονδίνου από τις 32 γυάλινες καμπίνες του, χωρητικότητας 25 ατόμων η κάθε μία.

Μια «πτήση» στο μάτι του Λονδίνου διαρκεί 30 λεπτά, γυρίζει σε αργό ρυθμό και αν ο ουρανός είναι καθαρός μπορεί να δει κανείς σε απόσταση έως 40 χιλιόμετρα (από την πρωτεύουσα έως την Νότια Αγγλία). Το θέαμα είναι πανοραμικό, δεν χορταίνει το μάτι να απαθανατίζει ποικίλες εικόνες που εναλλάσσονται στη αργή διαδρομή. Στην περιοχή South Bank διασκεδάζουν τα παιδιά με τους γελωτοποιούς των Jubilees Gardena και βγάζουν φωτογραφίες το πολεμικό πλοίο ΗMS Belfast που έπαιξε μεγάλο ρόλο στη νίκη των συμμάχων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Κ.Ξ.Γ. Λόγος πραγματοποίησε την εκδρομή στην αγγλική πρωτεύουσα με την αεροπορική εταιρεία Sky Express και το ταξιδιωτικό γραφείο Grefis, που αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis