home design 800x400

Έπεσε μαχητικό αεροσκάφος F-4 νότια της Ανδραβίδας – Αγνοούνται οι δύο πιλότοι

Οι πιλότοι αντιλήφθηκαν πως υπήρχε βλάβη στο αεροσκάφος και θα χρησιμοποιούσαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα

Αγωνία για τους δύο πιλότους του μαχητικού αεροσκάφος F-4 που έπεσε στη θάλασσα, νότια της Ανδραβίδας, σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, οι πιλότοι αντιλήφθηκαν πως υπήρχε βλάβη στο αεροσκάφος και θα χρησιμοποιούσαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Το διθέσιο αεροσκάφος της 338Μ/117ΠΜ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και στις 10:30 σήμερα το πρωί,  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Στην εκπαιδευτική πτήση συμμετείχε ένα ακόμα μαχητικό F-4 Phantom, το οποίο προσγειώθηκε κανονικά στην βάση του.

Οι δύο πιλότοι φέρεται να έκαναν χρήση εκτίναξης, μόλις αντιλήφθηκαν πως το αεροσκάφος είχε καθοδική πορεία και δεν αντιδρούσε στις εντολές τους, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού τους με την συνδρομή του Λιμενικού, της Αεροπορίας και της Αστυνομίας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το Φάντομ, δηλαδή 35 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Κατάκολο, φωτό “Αναγνώστης Πελοποννήσου”

Τα δύο μέλη του πληρώματος συνεχίζεται να αναζητούνται.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικύ, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ,υπέθεσε τεχνική βλάβη: «Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν»

Σχόλια

Exit mobile version