home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕλλάδα

Χριστιανική Δημοκρατία: «Όχι στην υποβάθμιση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών»

Η υποβάθμιση αυτή, τονίζει το Κίνημα, αντιγράφει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ η Διοικούσα Εκκλησία όφειλε να την είχε καταδικάσει άμεσα. Η υποβάθμιση αυτή, τονίζει το Κίνημα, αντιγράφει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ η Διοικούσα Εκκλησία όφειλε να την είχε καταδικάσει άμεσα

«Όχι στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία», καταγγέλλει το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Η υποβάθμιση αυτή, τονίζει το Κίνημα, αντιγράφει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ η Διοικούσα Εκκλησία όφειλε να την είχε καταδικάσει άμεσα.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Χριστιανική Δημοκρατία αναφέρει:

”Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας έχει καταδικάσει από τη πρώτη στιγμή την επιλογή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, το σχολείο να λειτουργεί κανονικά και να πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Το γεγονός ότι προβλέπεται στο ως άνω πλαίσιο η πραγματοποίηση ολιγόωρων εορταστικών εκδηλώσεων, δεν αναιρεί την ανεπίτρεπτη υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της σχολικής αυτής εορτής, η οποία έχει προκληθεί επί Υπουργίας Νίκης Κεραμέως.

Η επιλογή αυτή αντιγράφει τη νεοφιλελεύθερη μεθόδευση της κατάργησης της Κυριακής αργίας, με την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων στις 11 π.μ.. Με βάση την οποία, όλως υποκριτικώς, αφήνεται ένα δίωρο για όσους θέλουν να παραστούν στη Θεία Λειτουργία. Όμως, η αργία στην πράξη καταργείται, και αυτό είναι πρακτική αντιορθόδοξη και αντιχριστιανική, αφού η Κυριακή αργία συνδέεται άμεσα με την αφιέρωση της όλης ημέρας της Ανάστασης στο Θεό. Όπως διευκρινίζουν οι Πατέρες της Εκκλησίας, η μέρα αυτή έχει να κάνει με την ξεκούραση και την αναψυχή του ανθρώπου, καθώς και με ποικίλα δυνατά έργα ευποιΐας. Το ίδιο ίσχυε στα σχολεία μας για την 30ή Ιανουαρίου, όσον αφορά στους Τρεις Ιεράρχες, διότι πρόκειται για μια μέρα συλλογικής μνήμης τριών από τους πλέον κορυφαίους αγίους της Ορθόδοξης πίστης μας.

Οι αργίες καταργούνται στα πλαίσια της υλιστικής χρησιμοθηρίας και της αντίχριστης νεοφιλελεύθερης λογικής ότι «ο χρόνος είναι χρήμα». Σύμφωνα με τη σχετική φράση του Χριστού: “Το Σάββατο για τον άνθρωπο έχει γίνει”.  Εντούτοις, οι νεοφιλελεύθεροι δε θεωρούν τον άνθρωπο και την ολόπλευρη ωφέλειά του ως σκοπό και αυτοσκοπό, αλλά ως εργαλείο, ως παραγωγικό πόρο. Αντί οι πολίτες, στα πλαίσια ενός δίκαιου καταμερισμού της εργασίας και των αγαθών, να χρειάζεται να βιοπορίζονται για λιγότερες μέρες, ο αδηφάγος «Μαμμωνάς της αδικίας» απαιτεί τους σκλάβους στα δεσμά της υπερεκμετάλλευσης προς όφελός του ολοένα περισσότερο χρόνο. Ο αληθινός στόχος είναι, όμως, ο ευτελισμός και η απαξίωση στη συνείδηση του κόσμου του αιτίου της καθιέρωσής τους. Όλες αυτές οι πρακτικές μαρτυρούν -με ένα τρόπο απροκάλυπτο πλέον- ότι πίσω από την επιφανειακή «ευσέβεια» μελών της τωρινής κυβέρνησης κρύβεται ο πρακτικός υλισμός.

Την μεθοδευόμενη αυτή υποβάθμιση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών όφειλε να είχε καταδικάσει άμεσα η Διοικούσα Εκκλησία. Διότι στο εκτός της εορταστικής εορταστικής εκδήλωσης διάστημα, η 30ή Ιανουαρίου είναι πια μια μέρα όπως οι άλλες. Φαίνεται πως ό,τι και να πράξει η λεγόμενη «Δεξιά του Κυρίου», καθαγιάζεται εξ ορισμού, κατά το «εποιήσαμε φίλους ημίν εκ του Μαμωνά της αδικίας». Σημειώνεται ότι παλιότερες κυβερνήσεις που δεν είχαν το παράσημο του «φιλόθρησκου δεξιού» δεν τόλμησαν να αγγίξουν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και φυσικά είναι βέβαιο ότι, εάν το έκαναν, θα είχαν κατακεραυνωθεί πάραυτα εκ μέρους της Διοικούσας Εκκλησίας.

Οι Τρεις Ιεράρχες, θεμελιωτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παιδείας, είναι άξιοι να τούς αφιερωθεί μια σχολική μέρα, όπως εδώ και δεκαετίες ορθώς έπραττε η Ελληνική Πολιτεία. Εντούτοις, η παρούσα κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Παιδεία. Μπορεί ο πρώιμος αστός του 18ου αιώνα να πίστευε και σε ένα είδος γενικής μόρφωσης, εντούτοις ο απόγονός του, ο τεχνοκράτης ή τεχνικός άνθρωπος είναι ολοκληρωτικά “εχθρός του παλιού” και ενδιαφέρεται μόνο να καταστήσει τους μαθητές «τυφλά και κουφά» εργαλεία για την επιχείρησή του.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος. Ολόκληρη η ημέρα της 30ής Ιανουαρίου να είναι αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, με την τέλεση αποκλειστικά εκκλησιασμού και σχολικών εκδηλώσεων για τα γράμματα.”

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button