home design

Καλαμάτα: Εξουθένωση στο νοσοκομείο – Πώς έφθασε στο σημείο γιατρός να καλέσει εισαγγελέα

Τι καταγγέλλει το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας - Κίνδυνοι από την υποστελέχωση των 2 νεφρολογικών τμημάτων του Νομού

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας «το πρωί της 25η Ιανουαρίου η εφημερεύουσα Νεφρολόγος του νεφρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας έλαβε εντολή από την Διοικήτρια του νοσοκομείου να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και για τις επόμενες 2 ώρες να καλύψει το νεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, λόγω ασθένειας της μοναδικής του ιατρού. Η ιατρός αποχώρησε για την Κυπαρισσία στις 09.00 και στην συνέχεια το μεσημέρι γύρισε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας για να συνεχίσει την εφημερία της».

Από την Ιατρό ειδοποιήθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή, καθώς η απομάκρυνση της από το Νοσοκομείο στο οποίο εφημέρευε αλλά και η επιβάρυνση της μεταφοράς της, έθεσε σε κίνδυνο τόσο την ίδια, όσο και την ασφάλεια των ιατρικών πράξεων της.

«Επανειλημμένα έχουμε θίξει τους κινδύνους που επιφυλάσσει η υποστελέχωση των 2 νεφρολογικών τμημάτων του Νομού. Υπάρχουν 2 κενές θέσεις νεφρολόγων για το Νοσοκομείο Καλαμάτας οι οποίες δεν προκηρύσσονται, όσο για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στην μία και μοναδική θέση που προκηρύχθηκε δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος», σημειώνουν στη ανακοίνωσή τους οι γιατροί.

Οι γιατροί επισημαίνουν ακόμα: «Άραγε πως καταφέρνει να διατηρήσει την ποιότητα των ιατρικών του πράξεων ένας ιατρός ο οποίος:

Τα καταφέρνει τελικά θέτοντας τον εαυτό του σε τεράστια σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση με ότι και αν συνεπάγεται αυτό για την δική του υγεία».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version