Home design

Νοσοκομεία Αργολίδας: Γρίφος Πλεύρη για το μέλλον τους

Έρχονται μετακινήσεις εργαζομένων και συγχώνευση κλινικών στο Άργος και στο Ναύπλιο

Θολό συνεχίζει να παραμένει το μέλλον των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, με τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και με δεδομένη τη μικρή απόσταση των δύο νοσηλευτικών μονάδων. Όλα δείχνουν ότι προς το παρόν το αρμόδιο υπουργείο κλείνει το …μάτι στις μετακινήσεις των εργαζομένων και τη συγχώνευση κλινικών, διατηρώντας όμως τη λειτουργία και των δύο νοσοκομείων της Αργολίδας.

Με δηλώσεις του στο ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο, έστω κι αν η απόσταση του από το επόμενο είναι πολύ κοντινή.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι θα υπάρξει συγχώνευση κλινικών, ώστε αυτές που θα μείνουν να είναι πλήρως επανδρωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μετακινηθούν και εργαζόμενοι σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζει ότι όπου συμπτυχθούν δομές και κλινικές θα δημιουργηθούν άλλες οι οποίες δεν υπάρχουν σήμερα. «Θα υπάρξει δηλαδή αναδιάταξη» σημειώνει χαρακτηριστικά, στο δημοσίευμα. Βέβαια ο Θάνος Πλεύρης αναφέρεται και σε δομές που σήμερα δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας για να είναι νοσοκομεία. Όπως λέει: Υπάρχουν και κάποια νοσοκομεία που έχουν μόνο ταμπέλα νοσοκομείου. Εκεί πρέπει να το δούμε διευρυμένα».

Σχόλια

Exit mobile version