home design

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λακωνία – Δρόμοι έγιναν χείμαρροι, οριακή κατάσταση στον Ευρώτα

Καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές - Τα σοβαρότερα ζητήματα αντιμετωπίζουν οι δήμοι Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης

Η κακοκαιρία έπληξε σε μεγάλο βαθμό περιοχές της κεντρικής και νότιας Λακωνίας με την έντονη βροχόπτωση να έχει προκαλέσει πλημμύρες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και τεράστιες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες αλλά και σε υποδομές.

Ο κεντρικός δρόμος που ενώνει την Σκάλα με το Βλαχιώτη Λακωνίας κόπηκε στα δύο έχοντας μετατραπεί σε μια μεγάλη λίμνη την ίδια στιγμή που χωράφια πέριξ του δρόμου μοιάζουν με χείμαρροι, καθώς ο όγκος του νερού να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Φώτο: fb (Νεοκλής Κρητικός)

Ο Χρήστος Αναγνωστάκος καταγράφει στο παρακάτω βίντεο την κατάσταση στον δρόμο ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη.

Μετρούν τις πληγές τους οι Δήμοι Ευρώτα και Αν. Μάνης

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που καταγράφονται, τις τελευταίες ώρες, στους δήμους Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης. Πιο συγκεκριμένα, καθίζηση έχει υποστεί το οδόστρωμα στις Αιγιές, αρκετές επιχειρήσεις και οικίες στην Κουτουμού έχουν πλημμυρίσει, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν διερχόμενα ΙΧ από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, ενώ σοβαρές ζημιές καταγράφονται και στο Γύθειο.

Έντονη βροχόπτωση και στο δήμο Ευρώτα, με τη στάθμη του νερού να έχει ανέβει επικίνδυνα και τον όγκο του νερού να είναι μεγάλος.

Την ίδια στιγμή σε οριακά επίπεδα έφτασε το νερό και στη γέφυρα του Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες αρχές.

Φώτο: fb (Νεοκλής Κρητικός)

Στ. Αραχωβίτης: Δύσκολη ημέρα για τη Λακωνία

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Σταύρος Αραχωβίτης σημειώνει:

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Λακωνία!

Ο Δήμος Ευρώτα και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάζεται εγρήγορση και συντονισμένες προσπάθειες. Στην Ανατ. Μάνη και συγκεκριμένα στις Αιγιές (Κουτουμού), αλλά και μέσα στο Γύθειο έχουν γίνει μεγάλες ζημιές.

Τόσο στην Ανατ. Μάνη όσο και στο Δήμο Ευρώτα υπάρχουν πλημμυρισμένες ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, δημόσιες υποδομές (επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο). Έχει ανέβει ανησυχητικά η στάθμη του Βορβά και γενικά ο Δήμος Ευρώτα πλήττεται.

Οι περιοχές αυτές πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί οι ζημιές είναι εκτεταμένες και χρειάζονται άμεσες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάστασή τους.

Τα συγχαρητήριά μας στις υπηρεσίες των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, στους εργαζόμενους και τους εθελοντές για την άμεση παρέμβασή τους.

Ευχαριστούμε επίσης το Αστεροσκοπείο και τον μετεωρολόγο κ. Λαγουβάρδο για τη συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση».

Νεοκλής Κρητικός: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός, φαίνεται ότι έχουμε μεγάλες καταστροφές στη Λακωνία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έγινε προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας:

Λόγω κατολισθήσεων:

Λόγω υπερχείλισης χειμάρρου:

Λόγω υπερχείλισης παρακείμενου χειμάρρου:

Λόγω λιμναζόντων νερών:

Ο Ευρώτας είναι οριακά προς υπερχείλιση.

Φώτο: fb (Νεοκλής Κρητικός)
Φώτο: fb (Νεοκλής Κρητικός)

Ο βουλευτής συνιστά μεγάλη προσοχή σε όλους, διευκρινίζοντας πως είναι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους αιρετούς και υπηρεσιακούς για άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version