Home design
home design

Η παράκτια Αρχαία Επίδαυρος σε μεγάλο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα

Επίσκεψη από την ομάδα TRIQUETRA και ξενάγησή της στην περιοχή
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα παράκτια Αρχαία Επίδαυρος (6)

Σε μεγάλο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχει η παράκτια Αρχαία Επίδαυρος, αναφορικά με τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών κινδύνων στην πολιτιστική κληρονομιά, με στόχο την αποκατάσταση. Το έργο TRIQUETRA χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της GEOSYSTEMS HELLAS Α.Ε., του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να ηγείται του έργου. Συμμετέχουν ακόμα 17 ευρωπαίοι εταίροι, με τη συμμετοχή 6 φορέων πολιτισμού από την Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από την ομάδα TRIQUETRA με 30 συμμετέχοντες στην Επίδαυρο, την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023. Ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γαλάνης καλωσόρισε στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου τους συμμετέχοντες και προσέφερε την ‘’Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας’’  ως τιμητικό δώρο στους 6 φορείς πολιτισμού από την ΕΕ. Ξεναγός υπό την αιγίδα του Δήμου Επιδαύρου έκανε την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο και μετά η ομάδα επισκέφτηκε την περιοχή μελέτης στην Παράκτια Αρχαία Επίδαυρο, “Βυθισμένη Πολιτεία”.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα παράκτια Αρχαία Επίδαυρος (1)

Η Παράκτια Αρχαία Επίδαυρος, “Βυθισμένη Πολιτεία”,  τοποθεσία πολιτιστικής κληρονομιάς με εξαιρετικά σημαντική υποθαλάσσια και παράκτια κληρονομιά των αρχαίων χρόνων, που χρονολογείται τον 12ο αιώνα π.χ. θα μελετηθεί στο  TRIQUETRA. Βρίσκεται στον όρμο του Αγίου Βλασίου, στην παραλία «Καλυμνιός» της Αρχαίας Επιδαύρου.

Η έναρξη του έργου στέφθηκε με διήμερη επιτυχή συνάντηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, αίθουσα «Δημήτριος Παντερμαλής» που έλαβε χώρα στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2023. Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης παραβρέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης προσκαλεσμένος από την Ομάδα έργου και χαιρέτισε την προσπάθεια του TRIQUETRA, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Επιδαύρου θα στηρίξει την ομάδα εργασίας όσο το δυνατόν περισσότερο σε τομείς που θα του ζητηθεί.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis