home design 800x400
home design 1170Χ320

Στους αιθέρες το πρώτο Ελληνικό αεροσκάφος Μ-346, έτοιμο για την Καλαμάτα (Βίντεο)

Το εκπαιδευτικό Μ-346, το οποίο δεν φέρει εξωτερικά την τελική του μορφή, πέταξε από το αεροδρόμιο Caselle στο πλαίσιο δοκιμών της κατασκευάστριας εταιρείας Leonardo
m 346 Καλαμάτα

Η παρθενική πτήση του πρώτου ελληνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου. Το αεροπλάνο αυτό θα είναι το βασικό μέσο εκπαίδευσης για τους πιλότους στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα.

Το εκπαιδευτικό Μ-346, το οποίο δεν φέρει εξωτερικά την τελική του μορφή, πέταξε από το αεροδρόμιο Caselle στο πλαίσιο δοκιμών της κατασκευάστριας εταιρείας Leonardo.

Η πορεία του έργου

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διακρατική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, η Elbit Systems έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2021 τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στη Καλαμάτα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια και τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346, τη διατήρηση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού στόλου που αποτελείται από τα νέα M-346 και δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, την παροχή ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πτήσης, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Η Elbit αναφέρει ότι το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου εκπαιδευτικού κτιρίου, ενώ λειτουργεί ήδη το Κέντρο Ανεφοδιασμού (Logistics Center) στην αεροπορική βάση και της υποστήριξης για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis