home design

Με έναν μόνο Παθολόγο, χωρίς Πνευμονολόγο και με λιγοστούς νοσηλευτές υποδέχονται ασθενείς στον Πύργο

Εφιαλτικό Σαββατοκύριακο για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, αντιμετώπισε έντονα προβλήματα στη λειτουργία του από την έλλειψη γιατρών, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στην Παθολογική κλινική και την κλινική covid-19 πλησίασαν τους 100.

Μόλις ένας γιατρός Παθολόγος, χωρίς καν την παρουσία Πνευμονολόγου, και λιγοστοί νοσηλευτές προσπαθούσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξυπηρετήσουν τα δεκάδες περιστατικά, τα οποία προωθήθηκαν και σε θαλάμους άλλων κλινικών που δεσμεύτηκαν με απόφαση της Διοίκησης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες νοσηλείες.

«Η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε ασθενής έρθει στο Νοσοκομείο Πύργου, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα βρεθούν μπροστά σε ένα εξουθενωμένο προσωπικό, έναν επιμελητή παθολόγο, χωρίς πνευμονολόγο και λιγοστούς νοσηλευτές οι οποίοι είναι εκεί και παλεύουν να εξυπηρετήσουν, να εξετάσουν και να φροντίσουν τους ασθενείς. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι υπεύθυνοι για την καταρράκωση της αξιοπρέπειας των ασθενών στις παρούσες συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας, αλλά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση, που παρά τα συνεχή αιτήματά μας και τις διεκδικήσεις μας για επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς και νοσηλευτές, μας αγνοούν επιδεικτικά», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, και πρόσθεσε ότι η κατάσταση μέσα στο Σαββατοκύριακο έφτασε στο απροχώρητο και για να αντιμετωπιστεί όλος ο όγκος των ασθενών, μετακινήθηκε προσωπικό από άλλα τμήματα όπως π.χ. της Αιμοδοσίας, αποδυναμώνοντάς τα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version