home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑρκαδίαFeatured

Τρίπολη: Η πρώτη σύνδεση με το φυσικό αέριο είναι γεγονός – Τι είπαν Σκρέκας και Τζιούμης

Κώστας Σκρέκας: «Με 34 νέα έργα υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών»

Στα εγκαίνια της σύνδεσης του πρώτου δημόσιου κτιρίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Τρίπολη παρευρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Παράλληλα, έγκριση χρηματοδότησης έλαβαν 34 νέα έργα υψηλής περιβαλλοντικής αξίας σε ολόκληρη την χώρα με απόφαση του υπουργού.

Το πρώτο δημοτικό κτίριο που θερμαίνεται πλέον με φυσικό αέριο στην Τρίπολη είναι ένα σχολείο και συγκεκριμένα το 2ο Λύκειο Τρίπολης.

Σκρέκας Τζιούμης Τρίπολη φυσικό αέριο (3)

«Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα εξυπηρετήσει την τοπική κοινωνία και την οικονομία τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε ο κ. Σκρέκας στην ομιλία του.

«Τα δίκτυα αυτά δεν είναι δίκτυα που σε 10-15 χρόνια θα είναι άχρηστα», επεσήμανε ο υπουργός.

Πρόκειται για «ένα δίκτυο που σε λίγα χρόνια θα μεταφέρει και ανανεώσιμα αέρια, όπως βιομεθάνιο και πράσινο υδρογόνο και θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα το 2050».

Ο δήμαρχος Τρίπολης

Στη σημερινή τελετή ανάμματος της φλόγας του φυσικού αερίου στην Τρίπολη παρέστη και μίλησε, μεταξύ άλλων, και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την τροφοδοσία της πόλης με φυσικό αέριο και πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε αρχικά ότι η τοπική κοινωνία επιθυμούσε πάνω από 20 χρόνια την έλευση του φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι είμαστε μια περιοχή με δύσκολες καιρικές συνθήκες, τη χειμερινή περίοδο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι επίσης η Βιομηχανική Περιοχή και οι επιχειρήσεις ζητούσαν φυσικό αέριο για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους.

Σκρέκας Τζιούμης Τρίπολη φυσικό αέριο (2)

Για να προσθέσει: «Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα και ο Δήμος Τρίπολης είναι ο πρώτος πελάτης της εταιρείας, με το κτίριο του 2ου Λυκείου. Η ποιότητα της θέρμανσης πληροφορηθήκαμε ότι είναι πολύ καλή για το σχολείο.

Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό για την τοπική ανάπτυξη, σε μια περίοδο που -μετά από πολλά χρόνια- φαίνεται ότι η πόλη μας γίνεται ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις. Καλωσορίζουμε την έλευση του φυσικού αερίου στην Τρίπολη και ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν για να γίνει αυτό το έργο.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δυσκολίες από τις εργασίες μέσα στην πόλη, αλλά η εταιρεία δουλεύει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η ενόχληση είναι προσωρινή αλλά τα οφέλη είναι μόνιμα.

Ετοιμάζουμε πρόταση ώστε κι άλλα δημοτικά κτίρια να αντικαταστήσουν τους καυστήρες πετρελαίου με φυσικό αέριο.

Ευχαριστώ την εταιρεία για την προσφορά εγκατάστασης του φυσικού αερίου στο 2ο Λύκειο, αφού ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά».

Σκρέκας: 34 νέα έργα υψηλής περιβαλλοντικής αξίας

Σε 34 ανέρχονται τα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 160.000.000 ευρώ που εγκρίνονται και εντάσσονται στη Δράση: «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτωνπεριβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στην πρώτη υποκατηγορία έργων, εντάσσονται 15 έργα για την αναβάθμιση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού, ενώ στη δεύτερη υποκατηγορία έργων, εντάσσονται 19 έργα για την υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος (λυματολάσπη) από εγκαταστάσεις επεξεργασίας ιλύος.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται η ένταξη νέων έργων στην υποκατηγορία για έργα υποδομής δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Κ.).

Σκρέκας Τζιούμης Τρίπολη φυσικό αέριο (6)

Ποιους δήμους αφορούν

Τα έργα αφορούν τους δήμους Ιωαννίνων, Χερσονήσου, Καρδίτσας, Πάρου, Ηρακλείου, Μακρακώμης, Θήρας, Χανίων, Σικυωνίων, Ναυπλιέων, Κυθήρων, Καβάλας, Ακτίου-Βόνιτσας, Δράμας, Ιητών (Ίος), Λάρισας, Άρτας, Βόρειας Πεδιάδας (Χερσόνησος, Κρήτη), Ξάνθης, Λαμίας, Λιβαδειάς, Αγίου Νικολάου, Αιγιαλείας, Ορεστιάδας, Καλαμάτας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Κιλκίς, Βόλου, καθώς και στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Σκρέκας Τζιούμης Τρίπολη φυσικό αέριο (1)

Τι δήλωσαν Σκρέκας – Γραφάκος

«Η Κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, ανακοινώνει στους Έλληνες πολίτες την έγκριση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικά 34 έργων επεξεργασίας λυμάτων με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και περισσότερο σεβασμό στο Περιβάλλον. Η πολιτική μας για ταχεία μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή, προωθείται με γοργούς ρυθμούς. Κάνουμε πράξη την πράσινη μετάβαση, με σειρά πολιτικών αποφάσεων που υλοποιούμε, τιμώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Η έγκριση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης των 15 έργων αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και των 19 έργων διαχείρισης της λυματολάσπης, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα της χώρας μας προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των υποδομών διαχείρισης λυμάτων. Τα έργα αυτά όταν ολοκληρωθούν θα διαμορφώσουν εγκαταστάσεις με λιγότερες ενεργειακές ανάγκες, άρα λιγότερο ενεργειακό κόστος, αλλά και εγκαταστάσεις που θα προστατεύουν πολύ καλύτερα το περιβάλλον από ό,τι πριν. Η δουλειά μας έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην προστασία του περιβάλλοντος και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Σκρέκας Τζιούμης Τρίπολη φυσικό αέριο (4)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button