home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαFeatured

ΟΑΣΠΠ: Διαμαρτυρία αγροτών στην Τρίπολη

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου για την διαμαρτυρία στην Τρίπολη, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ καλεί όλους να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία, που θα γίνει στην Τρίπολη, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. Ζητά μεταξύ άλλων, μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

«Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας τον ‘’ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ’’, από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μετά από ακόμα ένα χρόνο δυσκολιών και προβλημάτων στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, τα προβλήματά μας οξύνονται όλο και περισσότερο λόγω της υπέρογκης αύξησης του κόστους παραγωγής με την εκτίναξη των τιμών σε ενέργεια, καύσιμα, ζωοτροφές, αγροεφόδιακλπ. που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων κάνουν ασφυκτική την κατάσταση.

Αλλά εκτός από αυτά έχουμε και τις ζημιές στις καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες που προκαλούν επιπλέον πρόβλημα αφού χάνεται σημαντικό κομμάτι της παραγωγής και παρά το γεγονός ότι υπάρχει τεχνολογική και επιστημονική δυνατότητα δεν έχουμε καμία βοήθεια και προστασία από το κράτος και τις αρμόδιες περιφερειακές και τοπικές αρχές.

Επιπλέον οι αποζημιώσεις της κατεστραμμένης παραγωγής είτε καθυστερούν δραματικά, είτε είναι πολύ μικρές και δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς είτε δεν δίνονται καθόλου αφού πολλές ζημιές δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Την ίδια ώρα που οι εκάστοτε κυβερνήσεις δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ σε μεγαλέμπορους, βιομήχανους και εφοπλιστές, δεν έχουν λεφτά να αποζημιώσουν για την αδιάθετη παραγωγή και το χαμένο εισόδημα(πχ σταφίδα) και τις καταστροφές που υπέστησαν οι βιοπαλαιστές αγροτοπαραγωγοί για παράδειγμα από τις πυρκαγιές του 2021, από τους παγετούς και χαλαζοπτώσεις του 2021 και 2022, το δάκο κ.α.  δίνοντας μόνο κάποια ελάχιστα χρήματα και αυτά κάτω από την πίεση του Οργανωμένου Αγροτικού Κινήματος.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας τον «ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ», από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε για την επιβίωσή μας και όχι να φυτοζωούμε με ψίχουλα και επιδόματα περιμένοντας το ξεκλήρισμα!

Η ΟΑΣΠΠ συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 8 Γενάρη, χαιρετίζει τις αποφάσεις από πάνω από 140 αγροτικούς, κτηνοτροφικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες που συμμετείχαν για την έναρξη μαζικών και πανελλαδικών κινητοποιήσεων από τις 22 Γενάρη.

Καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους με μαζικές διαδικασίες να αποφασίσουν τις μορφές αγώνα και να συμμετέχουν στην Πανπελοποννησιακή διαμαρτυρία που οργανώνει η ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 11 το πρωί.

ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ. ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.  ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ!

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button