home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Μεγάλα ύψη βροχής στην Πελοπόννησο – Του ‘δωσε και κατάλαβε σε Αρκαδία και Αχαΐα

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή
Ο καιρός

Άλλαξε ο καιρός καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, με την Πελοπόννησο να έχει την τιμητική της. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 08:30 περίπου της Παρασκευής 20/01 καταγράφηκε από τους σταθμούς του Λάππα Αχαΐας και των Λαγκαδίων Αρκαδίας και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Στον πίνακα της Εικόνας 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 της Παρασκευής 20/01.

kairos merteo vroxes

Από τις πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου τα φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την νέα υπηρεσία “METEONOW”. Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην Εικόνα 2 παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση ή χιονόπτωση κατά το διάστημα λίγο πριν τις 08:00 της Παρασκευής 20/01.

kairos vorxes meteonow

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis