home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το Αναπλιώτικο Καρναβάλι

«Επανεκκίνηση» τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας
Καρναβάλι Ναύπλιο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2023, με τον Δήμο Ναυπλιέων  και τον ΔΟΠΠΑΤ να ετοιμάζονται για ένα δεκαήμερο ξεφάντωμα γεμάτο εκδηλώσεις, κέφι, χορό και διασκέδαση, μετά από τρία δύσκολα χρόνια. Το χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 από την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, στα γραφεία του οργανισμού. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό θεσμό, που και τη φετινή χρονιά αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον σε χιλιάδες κόσμου, ντόπιου και όχι μόνο, που θα επισκεφθεί το Ναύπλιο.

Οι εκδηλώσεις του Αναπλιώτικου καρναβαλιού ξεκινούν με το άνοιγμα του Τριωδίου στις 5 Φεβρουαρίου 2023, εμπλουτίζονται από την Τσικνοπέμπτη και μετά, και ολοκληρώνονται με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023. Μάλιστα, νέες προτάσεις κατατέθηκαν, με το ραντεβού να ανανεώνεται για την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, στις 18:00 στο Βουλευτικό., όπου θα πραγματοποιηθεί μια ευρύτερη συνάντηση παρουσία και των συλλόγων της περιοχής, των  εκπροσώπων των σχολείων, των  φορέων του δήμου καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου.

Οι φετινές εκδηλώσεις αποτελούν μια μορφή «επανεκκίνησης» του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, με την κα Ράλλη να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μετά από τρία δύσκολα χρόνια ,με ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες λόγω της πανδημίας, με απουσία καρναβαλικών εκδηλώσεων, φέτος επιχειρούμε  να κάνουμε μια επανεκκίνηση και σας θέλουμε όλους πρωταγωνιστές

Σε μια προσπάθεια να μην αποκλείσουμε κανένα από αυτή τη γιορτή, επιλέξαμε ένα θέμα το οποίο επιτρέπει σε όλους να μεταμφιεστούν και βγουν στους δρόμους. Αυτή τη χρονιά, θέλουμε να βγάλουμε στους δρόμους και θεματικές αποκριάτικες στολές ίσως και παλιότερων δεκαετιών αλλά με μια φρέσκια εικαστική προσέγγιση, οι οποίες σε κάποιους θα επαναφέρουν αναμνήσεις και σε άλλους χαρά. Το 2023 θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο Καρναβάλι. Και θέλουμε οι Πρωταγωνιστές να είστε εσείς!».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis