home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Ναύπλιο: Έδιωξαν ομόφυλο ζευγάρι από ταβέρνα – «Φύγετε τώρα, μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ»

«Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ και δεν μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Φύγετε τώρα», φέρεται να είπε ο σερβιτόρος στο γκέι ζευγάρι, χωρίς να αντιδράσει κανείς

Ένα καταδικαστέο περιστατικό -αν όντως τα πράγματα έγιναν όπως καταγγέλλονται- συνέβη τις μέρες των Χριστουγέννων στο Ναύπλιο αλλά είδε το φως της δημοσιότητας τώρα. «Πρέπει να φύγετε, τώρα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ», αυτή ήταν η απάντηση που φέρεται να δέχτηκε ένα ομόφυλο ζευγάρι από τον υπεύθυνο ενός μαγαζιού εστίασης στην Παλιά Πόλη.

Όπως αναφέρει η καταγγελία που έγινε στο ΑΝΤΙVIRUS, γκέι ζευγάρι το οποίο δειπνούσε σε ταβέρνα του Ναυπλίου, δέχτηκε παρατήρηση από τον σερβιτόρο ο οποίος του ζήτησε με αγενές τρόπο να φύγουν από το μαγαζί.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία:

«Ο σύντροφός μου κι εγώ διαλέξαμε το Ναύπλιο για να περάσουμε το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το βράδυ της παραμονής, αποφασίσαμε να βγούμε για φαγητό στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. Ανάμεσα σε διάφορα μαγαζιά, διαλέξαμε τελικά το (…) στην παλιά πόλη, όπου καθίσαμε γύρω στις 22.30 σε ένα από τα μέσα τραπέζια. Με το σύντροφό μου είμαστε γενικά αρκετά ανοικτοί και δε μας πειράζει να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι δημόσια. Έτσι ήμασταν και στο μαγαζί αυτό, εκδηλωτικοί, μα όχι πιο εκδηλωτικοί από ένα συνηθισμένο ετερόφυλο ζευγάρι.

Ξαφνικά, μετά από περίπου 15 λεπτά κι ενώ είχαμε ξεκινήσει να τρώμε τα ορεκτικά, ένας από τους σερβιτόρους, που όπως φάνηκε είναι μάλλον ένας από τους υπεύθυνους του μαγαζιού, έρχεται στο τραπέζι εκνευρισμένος. Ανασηκώνει και κραδαίνει μια από τις καρέκλες του τραπεζιού μας και μας λέει δυνατά και αυστηρά:

Πρέπει να φύγετε, τώρα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ. Κάντε ό,τι κριτική θέλετε online, δε με νοιάζει. Φύγετε τώρα από εδώ“.

Σαστισμένοι, μετά από δευτερόλεπτα του απαντάμε, ευγενικά αλλά σταθερά:

Ξέρετε, αυτό είναι διάκριση και πιστεύουμε πως είναι παράνομο“.

Ο ίδιος απαντά πιο δυνατά και πιο εκνευρισμένα, κάνοντας έντονες κινήσεις στο χώρο:

Δε με νοιάζει τι είναι. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ και δε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Φύγετε Τώρα“.

Τα γύρω τραπέζια βρίσκονται αρκετά κοντά, και φαίνεται να επικρατεί για μερικές στιγμές ησυχία απ’ όλους.

Εμείς αμέσως Φύγαμε, σοκαρισμένοι, είχαμε όμως ο ένας τον άλλο. Βρήκαμε ένα άλλο ταβερνάκι, καθίσαμε. Το διακωμωδήσαμε, αλλά παραδεχτήκαμε πως καλύτερα μάλλον να είμαστε λιγότερο εκδηλωτικοί δημόσια εκεί.

Γιατί σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σήμερα, παρά τον τουρισμό και τα γιορτινά φώτα, ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να διωχθεί ξαφνικά από ένα μαγαζί, για ένα χάδι που ξενίζει και απειλεί, χωρίς να αντιδράσει κανένας / καμιά.

Ο φόβος μαθαίνεται βιωματικά, σε ένα (…) όσο τόσα άλλα!»

Τα ονόματα των ατόμων που έκαναν την καταγγελία δεν αναφέρονται για λόγους προστασίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

13 Σχόλια

  1. Γιατί φάγατε το παραμύθι οτι το Ναύπλιο είναι προχώ; Δεν φταίει κανείς άλλος. Καιρός να ειπωθούν αλήθειες για το χωριό μας, εε συγγνώμη, για την “πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του κράτους μπλα μπλα”.

    1. Μία χαρά είναι το χωριό σας και εύγε στο γκαρσόνι.
      Επιτέλους…τα ισοπεδώσαμε όλα στο όνομα της διαφορετικότητας.

  2. 2 που….εεεες εεεε εννοώ 2 διαφορετικές ψυχές λιγότερο ..όλα καλα

  3. Λοιπόν κοιτάχτε τώρα … Το να βγαίνεις για φαγητό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό να μπαλαμουτιάζεσαι και να χαιδεύεσαι δημοσίως από την στιγμή που θα πάς μέχρι την στιγμή που θα φύγεις ! Για φαγητό βγήκες όχι για … Ανεξαρτήτως φύλου κλπ ιδιαιτεροτήτων ! Συνήθως όμως αυτά τα ιδιαίτερα ζευγαράκια επειδή είναι κάπως κρυφοί στα μέρη τους ,όταν απομακρύνονται ,διακοπές κλπ είναι πολύ περισσότερο διαχυτικοί ! Πάντα και παντού είναι αλλιως δύο άντρες ή δύο γυναίκες πως να το κάνουμε τώρα ! Ακόμη και οι πολύ δήθεν προχώ το βλέπουν αλλά δεν το παραδέχονται ! Πρέπει οπωσδήποτε δηλαδή όλοι να τους δεχθούμε ; Δεν τους ενοχλούμε ,να μην μας ενοχλούν ! Όσο για το ότι έχουν δικαιώματα , ναί αλλά έχουμε και εμείς ! Ξαφνικά ρατσιστές δηλαδή ; Αυτοί που λένε τώρα ότι είμαστε καθυστερημένοι ,χωριό κλπ έχουν πάει στο εξωτερικό και ξέρουν καλύτερα ; Στο δρόμο ίσως ! Στα μαγαζιά όμως μέσα είναι όλοι παναγίες ! Πολύ πιό πουριτανοί από εμάς !!!

  4. Δεν έχουμε ολα τα στοιχεία για να κρίνουμε.
    Αλλο πράγμα να ηταν ενα διακριτικό ζευγάρι και άλλο πραγμα να ηταν ενα ζευγάρι που προκαλούσαν.
    Καθένας ειναι ελευθερος να κανει οτι θέλει, αρκει να μην ενοχλεί τον διπλανό του.

  5. Πολύ καλά σας έκανε να μάθετε να σέβεστε το χώρο που πηγαίνετε και τρώτε. Μπορείτε να βγάζετε τα μάτια σας σπίτι σας και στο ξενοδοχείο σας όχι σε κοινόχρηστο χώρο υπάρχουν πράγματι και παιδιά και οποιοσδήποτε δεν έχει διάθεση να βλέπει τις περιπτύξεις σας.

  6. το τι κάνουν στο σπίτι τους είναι δικαίωμα δικό τους. Η δημόσια προβολή κάτι μη φυσιολογικού είναι ανεπίτρεπτο. Δεν ειναι φυσιολογικο είναι ανωμαλία είτε το θέλουν είτε όχι .

  7. Καλά σας έκανε που είναι το παράξενο και εγώ να ήμουν με την γυναίκα μου την ίδια αντιμετώπιση θα είχα αν θες να γλωσσοφιληθης τράβα σπίτι σου φίλε στην ταβέρνα πας να φας όχι ερωτοτροπείς…

  8. Ας πηγαίνατε στο Ντουμπάι η στο Κατάρ ένα ταξίδι αναψυχής βρε αδερφέ στο Ναύπλιο βρήκατε και εσείς..

  9. Για λογους ηθικης και αξιοπρεπειας και τα ετεροφυλα και τα ομοφυλα ζευγαρια απαγορευονται να σημπεριφερονται απρεπως δημοσια,να πανε σπιτι τους να τα βρουνε,στο κρεβατι τους δικαιωμα τους,αρα ο σερβιτορος οχι μονο καλα επραξε,αργησε κιολας.

    1. Θα μπορούσατε να αναφέρετε τον σχετικό νόμο αυτής της απαγόρευσης; Ευχαριστώ.

  10. Συγγνώμη κιόλας που στο “χωριό” μας δεν έχουμε γίνει ακόμα πιστοί υπηρέτες της πολιτικής ορθότητας και όλου αυτού του οχετού που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια. Προφανώς και είναι απαραίτητος ο σεβασμός στην ανθρώπινη υπόσταση και κάθε είδους διαφορετικότητα (για να χρησιμοποιήσω και τον δημοφιλή αυτόν όρο). Όμως είναι κατι που έχει τελικώς εργαλειοποιηθεί για να ικανοποιήσουν μεμονωμένοι άνθρωποι τα κόμπλεξ κατωτερότητάς τους και αυτό αποδεικνύεται από την συγκεκριμένη καταγγελία. Συμπερασματικά, αν πιστεύετε ότι το Ναύπλιο και η Αργολίδα γενικότερα είναι Αμερική ή Παρίσι , τότε θα σας έλεγα να κάνετε μια χάρη στον εαυτό σας και να μην ξαναπεράσετε από το αυλάκι προς τα κάτω θα απογοητευτείτε…

Διαβάστε ακόμα

Back to top button