home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στην κηδεία του τέως ο Αντώνης Σαμαράς – Δήλωση με αιχμές κατά της Κυβέρνησης

«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μεσσήνιος πρώην Πρωθυπουργός

Αύριο, Δευτέρα, θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και αυξάνονται σταδιακά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θα δώσουν το παρών. Μάλιστα, στις 10:15 το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Γεωργία, πρόκειται να μεταβεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου θα είναι η σορός του εκλιπόντος.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα είναι και στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00.

Αποστάσεις Σαμαρά από την απόφαση Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε μια δήλωση με αιχμές που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως λόγω των αποστάσεων που πήρε από την απόφαση της Κυβέρνησης να ταφεί ο τέως ως ιδιώτης.

Όπως είπε «οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στον θεσμό της Βασιλείας -ήδη από το 1974», προσέθεσε όμως παράλληλα πως «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες… Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, την οποία έχει σχολιάσει και επικροτήσει, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

«Γαλάζια» στελέχη στην κηδεία

Στην κηδεία θα βρεθούν ακόμα η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis