home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαΟικονομίαFeatured

Επενδύσεις στον τουρισμό: Υouth Hostel στην Τρίπολη, νέα ξενοδοχεία σε Μεθώνη και Ανατολική Μάνη

Εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για άλλα πέντε ξενοδοχεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυξάνονται οι επενδύσεις στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον χώρο της φιλοξενίας σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ή ανερχόμενους και μη κορεσμένους, όπως η Πελοπόννησος. Νέα επενδυτικά σχέδια βρίσκονται στα σκαριά με χρηματοδοτήσεις που συμπεριλαμβάνουν και κρατική βοήθεια, μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για άλλα πέντε ξενοδοχεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τρεις επενδύσεις σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης SELENE ΙΚΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου στη Μεθώνη Μεσσηνίας, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 993.615 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 886.169 ευρώ.

Ακόμα το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης Υπό σύσταση Κοιν.Σ.Επ, που αναφέρεται ίδρυση και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας νέων, Υouth Hostel στην Τρίπολη, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 462.682 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 403.951,20 ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης DEVINE HOTEL, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου στην περιοχή του Βαλτετσίου της Αρκαδίας, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 866.578 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 866.578 ευρώ.

Δύο νέα ξενοδοχεία στην Ανατολική Μάνη

Το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ ΜΟΝ ΙΚΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου στο Οίτυλο Μάνης, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.203.927 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.203.927 ευρώ.

Πέραν αυτού, προσφάτως έλαβε έγκριση ένα ακόμα επενδυτικό σχέδιο για πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη.

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση «ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΜΟΡΕΑΝ Α.Ε.», έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το οποίο αφορά την δημιουργία πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Αρμακιά Έξω Νυμφίου της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικής Μάνης, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 26 δωματίων και 87 κλινών συνολικού επιλέξιμου κόστους, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 4.981.708,00 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 4.981.708,00 ευρώ.

Το επενδυτικό πλάνο θα λάβει ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.739.939,40 ευρώ ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της νέας επένδυσης ανέρχονται σε 4,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. ” . . . οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της νέας επένδυσης ανέρχονται σε 4,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.”
    Ερώτηση: Τι σημαίνει το 4,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας;

Διαβάστε ακόμα

Back to top button